sábado, abril 14, 2007

CONSIDEREM MÉS VIGENTS QUE NO MAI ELS VALORS REPUBLICANS DE L’ÈTICA I L’AUSTERITAT

La vigència dels valors republicans de l’ètica, l’austeritat i la solidaritat just en un moment en què la forma de governar, sobretot de la dreta, es basa en paràmetres absolutament contraris, ha dit la dirigent d’esquerres qui està participant al llarg de tot el cap de setmana als actes convocats amb motiu del 14 d’Abril a València, Paterna i amb el tren republicà que travessarà demà tot el País Valencià.

A més dels valors republicans, més vigents que no mai, La II República fou un període d’importantíssima modernització de l’Estat, sobretot en els serveis públics com ara la sanitat i l’educació que començaren a arribar als sectors més desafavorits. A més, amb la República es va aconseguir que àmplies capes de la societat prengueren consciència dels seus drets i existia un concepte de la pluralitat de l’Estat que encara és negat per la dreta.

Les commemoracions del 14 d’abril “han de servir, indefugiblement, per al reconeixement dels homes i les dones que deixaren la vida en defensa dels valors de la moderanitat i la solidaritat, en contraposició a una Espanya negra del nacionalcatolicisme que negava fins i tot la utilització de les llengües maternes.

Respecte dels actes commemoratius en si cada volta assisteix més gent i més jove, joves que volen saber la veritat, la part de la història que va quedar sepultada per les convencions i silencis de la Transició.
Davant l’escassa llei de la Memòria Històrica aprovada al Congrés, nosaltres continuen apostant per una legislació que permistisca realment recuperar la dignitat dels represaliats per la dictadura franquista. Ara més que mai, davant la pressió de la dreta i del revisionisme històric que tracta d’igualar el franquisme amb un moviment democràtic com la República, hem de reivindicar l’herència, la importància, la vigència i la legitimitat dels valors republicans

No hay comentarios: