miércoles, noviembre 16, 2005

No se si habrá para todos; pero si que queda para algunos


Hace algún tiempo Zaplana acuñó en el PV la expresión: ¡Habrá para todos!. En estos momentos ya no parece que sea posible apesebrar con el dinero de las arcas públicas a todos los que pretenden medrar en las cercanías y a la sombra del poder del gobierno Camps. Es cierto que ya se están velando las armas de las próximas listas electorales, y dicen algunos maledicentes, que el transfuga y los/las que puedan seguirles los pasos ya han sido advertidos de que no hay sitio para ellos en las papeletas electorales del PP para el 2007. Problemas de aquellos que optaron por vivir de la política y de los mecanismos autocráticos y nepóticos del partido que nos gobierna.

No obstante ,si que parece que sigue habiendo tarta en el reparto para aquellas personas que siguen fieles, a pesar de las dificultades. De hecho, hoy se comentaba en Castellón que Gimeno, el dimitido alcalde de Castellon, se acuerdan Uds, el que ha sido nombrado director de la inexistente "Ciudad de las Lenguas" (¿qué se habrá hecho de este magno proyecto?), el que cobra salario, tiene secretaria y despacho para dirigir este misterio del arcano, pues bien, este ex-alcalde parece ser que ha creado una empresa "PlayaFarnals" que contrata, dicen que de modo preferente con la administración, para la construcción de aparcamientos.......En fin como parece que sigue callado y no molesta......

IVEX, Zaplana i les rsponsabilitats polítiques

La coordinadora d' EUPV, Glòria Marcos, vol que el grup parlamentari reclame la dimissió i l’acta com a diputat d’Eduardo Zaplana donat que “la responsabilitat política apunta cada volta més al portaveu popular”

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, ha anunciat aquest matí que el seu grup traslladarà tota la informació disponible sobre el cas IVEX al coordinador general d’Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, i a la resta de la direcció federal, per tractar de demanar la intervenció en el cas del Fiscal Anticorrupció. Marcos va assenyalar que “hi ha una sèrie de possibles delictes, com la utilització de paradisos fiscals en transaccions realitzades des d’organismes públics i operacions que afecten a uns altres països que justifiquen i fan necessària la intervenció dels poders de l’Estat. El president de la Generalitat, Francisco Camps, pot seguir en la seua ridícula fugida cap endavant, però les evidències són molt serioses i es tracta d’una qüestió que tindrà unes repercussions polítiques molt fortes”.

A més a més, la coordinadora d’Esquerra Unida vol que el grup parlamentari al Congrés dels Diputats d’Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya reclame l’acta com a diputat del portaveu del PP, Eduardo Zaplana. “Conforme avança el temps la responsabilitat política, i ho deixarem així de moment, apunta cada volta més al portaveu popular i ex president de la Generalitat, el màxim dirigent polític del País quan es cometeren les nombroses irregularitats de l’IVEX i, especialment, tot el que té que veure amb el vergonyós i opac contracte amb el cantant Julio Iglesias, el seu amic de l’ànima”, va argumentar la dirigent d’esquerres. “Evidentment, sabent el que ja sabem, i al marge de la instrucció judicial corresponent i pertinent, Zaplana no pot continuar ni un minut més cobrant de l’erari públic”, conclogué.


martes, noviembre 15, 2005

Nosotr@s también somos millones

Nosotr@s también somos millones y queremos que se denuncie el concordato con la "Santa Sede"

El govern no pot cedir a les pressions de l'església

El Govern "no pot cedir a aquesta pressió predemocràtica i preconstitucional de l'Església", en aquest país cal avançar en la separació entre Església i Estat.

La manifestació contra la LOE es un xantatge inacceptable que el Govern no pot acceptar, l'Església vol "el finançament de l'Estat, que és molt important, i regular no sols l'ensenyança de la religió, sinó l'ensenyança als que no volen religió", i pretén "seleccionar els alumnes en l'ensenyança concertada".

El que deu fer El Govern és avançar en la separació entre Església i Estat, "en un estat aconfessional, aclarint les fonts de finançament de l'Església", i "deixar clar que en l'ensenyança pública qui governa és la societat i no la jerarquia eclesiàstica".

En la manifestació de bisbes i membres del PP, s'ha produit una coincidència entre sotanes i el PP, una coalició molt conservadora que vol fer xantatge per mitjà d'aquest tipus d'intervencions al Govern democràtic".

Molts millions de persones d'aquest país volem que el govern no acepte el xantatge i destine els diners pùblics a finançar millor a l'educació pública, separar clarament l'ensenyança de la religió de la formació i obligar que l'ensenyança concertada integre als ciutadans, als xiquets i xiquetes, independentment de la seua classe social".

CAL ACABAR AMB EL SOBREFINANÇAMENT DE L’ESGLÉSIA PER PART DE L'ESTAT

El grup parlamentari d'Izqueirda Verde (IU-ICV) defendrà avui davant del Ple del Congrés una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat de 2006 per a suprimir el que considera "sobrefinançament" de l'Església catòlica. Els socialistes ja es van oposar a aquesta proposta en la Comissió de Pressupostos, encara que advoquen per un horitzó on l'Església se "mantinga" i no reba subvencions de l'Estat.
A més, i arreplegant la polèmica suscitada fa anys per inversions d'alguns bisbats en Gescartera, inclou un altre apartat prohibint a l'Església a invertir eixes quantitats en valors mobiliaris, fons d'inversió de renda variable o instruments d'inversió amb alt risc.
La legislació vigent estableix que l'Estat avança a l'Església catòlica una quantia com a bestreta dels ingressos calculats per la via del 0,5 per cent de les declaracions de la renda on el ciutadà marca la casella del sosteniment econòmic de l'Església. Eixa quantitat a compte, que es fixa anualment en els Pressupostos, és superior a la recaptació que finalment s'obté amb el percentatge del IRPF i no obstant el diferencial mai es torna a l'Estat, sinó que queda en mans de l'Església.
Camps i el PP son els inductors del creixement de la ultradreta regionalista

CAMPS NO TÉ MOTIUS PER A LAMENTAR-SE PERQUÈ ÉS L’INDUCTOR DEL CREIXEMENT DE LA ULTRADRETA REGIONALISTA”

Al PV el blaverisme “va comprar un bitllet d’anada i tornada” , en el PP “hi molt militant potencial de Coalició Valencianista”

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Glòria Marcos, va considerar com a “penoses i profundament hipòcrites” les declaracions del president de la Generalitat, Francisco Camps, a les quals lamentava la situació generada pel trànsfuga Francisco Javier Tomás Puchol, i qualificava els components de Coalició Valencianista com a “parafeixistes”. “Entre d’altres qüestions, Camps no té motius per a lamentar-se perquè ell és el principal inductor del creixement de la ultradreta regionalista al País Valencià. Tant el seu Consell com Canal 9 han donat veu i arguments a eixos grups i, per tant, el PP està collint el que havia conreat prèviament i ara és bo que les ires d’eixa gent no les patim els mateixos de sempre. Igual això ha fet reflexionar el PP però ens sembla que no”, va explicar.

El més curiós és que al propi PP hi ha per raons ideològiques molt militant potencial de Coalició Valencianista i el tema està totalment obert. El PP va tractar de desmantellar Unió Valenciana incorporant militants regionalistes a les seues files però ens fa l’efecte que alguns podrien haver comprat bitllet d’anada i tornada. Nosaltres, en tot cas, portem molt de temps advertint que la política oportunista del Consell i el recurs a la bronca amb Catalunya anava a tindre efectes indesitjables. I sols fa uns dies que diguérem que la situació era roïna per a tots, inclós el PP. Els fets ens han donat la raó en molt poc de temps...

domingo, noviembre 13, 2005

25 de novembre: Dia contra la violència de gènere

El 25 de novembre es celebra el dia internacional contra la violència que s’exerceix contra les dones. És necessari realitzar una valoració de la Llei contra la violència de gènere, les mesures i el seu reflex sobre la realitat que patim les dones, així com continuar reivindicant la tolerància zero i l’elaboració d'una legislació específica al PV i el compromís real de què combatre aquesta plaga social siga una de les prioritats de les administracions.
En aquests momenta al PV es produeixen més del 10% del total dels assassinats de dones del estat español. A més a més, el govern valencià incompleix més de 27 de les mesures contemplades a la LLei contra la violència de gènere i , el que és més greu, és nega a la coordinació als locals que desenvolupen bones pràctiques i no vol asignar a la LPGV les partides corresponents a polítiques d'igualdat.

El PP al País Valencià

La corrupció i la fractura dels populars s’obrin pas i ja no es poden amagar amb els habituals jocs d’artifici. Allò més lamentable no és que els conflictes provocats pels casos de corrupció hagen arribat al grup parlamentari de les Corts, sinó que també afecten als propis consellers i conselleres i a la pròpia tasca de govern.

Tota aquesta situació no sols afecta a la gestió diària de la Generalitat, sinó que contribueix a malbaratar la convivència política a aquest País i en relació amb unes altres comunitats. De fet, totes les bronques a propòsit de l’aigua i sobretot a propòsit de la llengua li vénen molt bé al president Francisco Camps per amagar les misèries de Fabra, dels alcaldes de la Vega Baixa, etcètera. Per tant, el que és d’esperar és que el Consell torne a muntar en un termini breu de temps nous conflictes artificials per amagar els seus problemes que cada volta són més greus”

Podem augurar que la situació “anirà a més conforme es vagen aproximant les eleccions i es veja que hi ha possibilitats per part dels populars de perdre el poder. En una altra comunitat que ho contemplara estaríem a un pas de necessitar les eleccions avançades.
La situació de transfugisme generada a les Corts Valencianes és un nou inici de les condcions internes del PP , així com de la campaña de crispació inicida pel PP. Camps i els seus portanveus han posat la lletra de les proclames, del victimisme i del anticatalanisme més contundent, han obert la caixa de Pandora i altres desde el neofeixisme han decidit fer noves ofertes electorals. Asistim de bell nou a una reedició dela Batalla de València, els únics responsables son els dirigents del PP

El PP i la crispació

El PP ha iniciat junt amb la jerarquia de d’esglésies una campanya contra la reforma de les lleis que fan referència a la millora dels drets civils, la reforma del model d’estat i ara la reforma de la LOCE. L’argumentari de la dreta extrema està recuperant i reproduint discursos dels anys 30, atemptant contra el debat legítim i assossegat i criminalitzant, fustigant i perseguint les idees diferents de les que ells defensen. En alguns casos la voluntat de crispació denota el totalitarisme i així s’esforcen a recuperar velles acusacions que pretenen ser desqualificacions personals. En aquest context cal situar la convocatòria de CV i l’augment de les agressions de caràcter feixista en el PV, que s’han incrementat en les últimes setmanes. Davant aquesta situació, en compte d’encoratjar la crispació en què niua “l'ou de la serp”, les administracions públiques haurien de posar en marxa mesures que tallen la realització d’aquests actes violents.
Al PV Font de Mora vol amagar el forat negre de CIEGSA sota la pancarta de la jererquia eclesiàstica

Reforma dels Estatuts

Respecte al debat dels estatuts, cal tenir en compte que la presa en consideració de l'Estatut de Catalunya a les Corts Generals està subsumint el debat de l'Estatut del PV.

Des d'EUPV, hem defensat l'Estatut de Catalunya contra la campanya escassament democràtica, desestabilitzadora i involutiva iniciada pel PP que es proposa aprofitar en benefici propi l'Estatut de Catalunya. Des d'EUPV, així com des d'IU Federal, hem de defensar la legitimitat de la proposta de Catalunya i la necessitat d’avançar cap a un model d’estat que reconega la plurinacionalitat, amb major cooperació i amb un sistema de finançament "solidari i transparent". És necessari abordar un nou sistema de finançament i també de fiscalitat,davant "l’esgotament" del model anterior, que ha de ser "més autònom i més corresponsable”, que lligue ingressos a despeses, un sistema molt més solidari, que promoga, de veritat, l'equilibri territorial entre les comunitats autònomes. Des d'EUPV també ens sembla raonable el blindatge de competències. És normal que les CCAA, amb voluntat d'autogovern, vulguen blindar les seues competències, davant la "extralimitació" del Govern Central. Haurem d’assumir la defensa del model d’estat federal, consubstancial amb la nostra proposta política, sense timideses ni retalls injustificables. Avançar per part del Partit Socialista, de manera pública i unilateral, les possibles esmenes a l'Estatut de Catalunya, sense compartir-ho amb la resta de les forces polítiques, no crea el millor ambient per a l’acord entre les forces polítiques que compartim la necessitat de l'Estatut i d’altra banda, li dóna oportunitat al PP per a continuar parlant d’inconstitucionalitat i per a continuar encoratjant la crispació social el frontisme i la desestabilització democràtica
En aquesta situació cada vegada té menys sentit l’acord entre el PP i el PSOE sobre la reforma de l'Estatut del PV, una reforma ridícula, amb importants retrocessos i que fins i tot manifestarà més les seues carències davant la reforma de l'Estatut de Catalunya, després del debat de la “presa en consideració” cada vegada sembla més evident que el PSOE ha d’optar sobre que model d’estat impulsarà, si el que proposa el PP o la resta de les formacions polítiques del Parlament espanyol.

Al voltant del que va passar al CampNou

Els successos del Camp Nou en el partit Barça-Osasuna han desencadenat una nova ofensiva del PP al PV per a intentar criminalitzar als defensors de la unitat de la llengua. Gonzalez Pons, en nom del govern de la Generalitat, va realitzar unes declaracions inqualificables, comparant la defensa del català com a llengua pròpia “dels Països Catalans” a l'annexió nazi de Polònia i Àustria. Amb un llenguatge tremendista i una calculada dramatització de l'acte del Correllengua, des del PP, s'intenta reeditar la batalla de València utilitzant en aquest cas al món de l'esport. Sembla mentida que intenten utilitzar l'acte del Camp Nou per a realitzar mocions o propostes de canvis legislatius als ajuntaments, a les diputacions, en les Corts Valencianes… amb l'aparent finalitat d'allunyar l'esport de la utilització política, quan el govern valencià practica habitualment el que diu repudiar.
Haurem de recordar el famós “Agua para todos” durant els partits del València CF i l'intent de manipulació d'altres equips esportius. Una vegada més el PP amb el victimisme intenta silenciar i ocultar els problemes reals del PV.
Des d'EUPV creiem que, davant la situació que s'ha generat, és necessari donar la cara i no amagar-se per por a la dreta cavernícola que ens governa i que nega irracionalment la unitat de la llengua catalana, amb això l'única cosa que aconseguirem és que, una vegada més, la dreta vaja guanyant terreny i criminalitzant la defensa de les idees i les opinions que no li agraden, encara que com, en aquest cas, es tracte de la unitat de la llengua, fet reconegut, per la comunitat científica, la romanística internacional i fins i tot pel Tribunal Constitucional que en 7 sentències ha reconegut la unitat de la llengua catalana.

L' AMENAÇA BOLKSTEIN

L'amenaça Bolkestein

Amb la publicació al gener del 2004 de la seua proposta de Directiva sobre serveis en el Mercat Interior, la Comissió Europea va llançar el seu més radical i complet atac contra l'estat del benestar de la Unió Europea. La Directiva tracta d'aconseguir el seu objectiu de desregulació eliminant gradualment les restriccions nacionals -“removent tots els obstacles sobre la lliure competència en el mercat dels serveis a Europa”, com assenyalava el seu impulsor, el comissari Frits Bolkestein -, i soscavant sistemàticament les lleis nacionals per mitjà del denominat principi del “país d'origen”. Una vegada adoptada la Directiva, les empreses de serveis en la UE hauran d'obeir només als requisits del país d'origen on radique la seua seu social. Als altres Estats membres, en els que actuen o subministren serveis, no es permetrà imposar restriccions o controls de cap tipus. D'aquesta manera es podran sortejar fàcilment i sense costos els convenis col·lectius relatius al sou, els requisits relatius a les qualificacions i els estàndards de protecció del medi ambient o del consumidor. Tot això desencadenarà una espiral de retalls de la protecció social i en la qualitat dels serveis públics. La competència feroç serà l'única regla vàlida en totes parts.

Així doncs, el projecte de Directiva agreuja els riscos de dumping social, fent encara més il·lusòries les possibilitats de control de les normes socials i facilitant el seu incumpliment per les empreses, destruint encara més la base de l'estat de benestar que ha sustentat el model social europeu. Si s'aprovara aquesta Directiva, les conseqüències per als sistemes públics de seguretat social, sanitat, educació, drets laborals i sindicals… serien catastròfics; ja que s'exercirà una enorme pressió sobre les millors legislacions laborals, fiscals, socials i mediambientals, fins a aconseguir igualar-les a la baixa. Pero encara podem frenar-la. Si vols més informació contacta amb la plataforma: www. stopbolkestein.org

Glòria Marcos i Martí