viernes, mayo 04, 2007

DEBATS ...

Critique la proposta traslladada aquesta vesprada per la direcció de RTVV al Consell d’Administració de l’ens públic per al seguiment de les properes eleccions i, més concretament, la insistència de tornar a plantejar debats electorals insulsos, de bustos parlants per torns successius, pensats no per generar l’interés de l’audiència, sinó per espantar l’interés dels telespectadors i evitar la mala imatge del PP.

He plantejat, sense èxit, la realització de debats dinàmics, amb la presència d’un moderador però la possibilitat d’intervindre i interrompre, que és l’esquema de debat raonable i amb capacitat que s’empra a totes les televisions públiques i privades. Tret del debat dels candidats i la candidata a la presidència de la Generalitat, que s’emet a una hora de màxima audiència –22,30 hores-, la resta de debats, municipals i sectorials, s’emetran a partir de les 12 hores de la nit, la qual cosa suposa limitar les possibilitats d’arribar a l’audiència.
L’absència, en els debats sectorials, d’un debat al voltant de la cultura i l’educació, un dels punts febles del PP i que, per tant, no li interessen en absolut”. Finalment, lamente que una volta més, el moderador dels debats siga una persona tan marcada com Lluís Motes, una de les persones que més ha manipulat la televisió en benefici del Partit Popular.

miércoles, mayo 02, 2007

PER LA LIBERTAT D'EXPRESIÖ i LA DEFENSA DEL PATRIMONI

"EL 28 DE MAIG UNA NOVA MAJORIA REVOCARÀ LA SANCIÓ A ACCIÓ CULTURAL"Glòria Marcos, coordinadora d'EU: "El PP ha iniciat una caça de bruixesque contrasta amb la permissivitat amb que tracten als seus amics en ladestrucció del patrimoni en el convent de Sant Josep"La candidata d'Esquerra Unida i Compromís a la presidència de laGeneralitat qualifica l'anunci de sanció a Acció Cultural del PaísValencià per part del Consell amb motiu de les emissions de TV3 de "pròpiad'un règim dictatorial"."El Partit Popular ha iniciat una caça de bruixes contra tots aquells queno combreguen amb el seu ideari reaccionari", una situació que segonsMarcos contrasta amb "la permissivitat amb que tractes a la jerarquia del'església catòlica i al seus amics especuladors en el cas de l'espoli idestrucció del patrimoni cultural en el convent de Sant Josep o en lacimentació de la senda de la muralla de Xàtiva".La líder de la formació d'esquerres denúncia "la doble vara de mesurar delPartit Popular que en lloc d'aplicar la llei es dedica a emprarl'administració com a martell d'heretges"."El sectarisme de la dreta valenciana fa irrespirable l'actual situació",per això assegura que "el canvi polític és una qüestió de salutdemocràtica".Marcos recorda la delictiva actuació de l'Ajuntament de València en ladestrucció de les fosses del cementeri dels republicans represaliats perdemostrar que "alguns tenen carta blanca per fer i desfer contra lamemòria, contra el patrimoni i contra la llei. Però, per contra, s'emprentots els mecanismes possibles per ofegar econòmica i mediàticament a totsels moviments socials de l'esquerra, tal i com recentment han fetcensurant la projecció del llargmetratge 'Ja en tenim prou'".La candidata a la presidència de la Generalitat afirma que "es tracta deles darreres actuacions caciquils d'un partit polític que sap que va aperdre les eleccions i que està disposat a tot per deixar com a herèncianomés terra cremada. El mateix que està succeint amb l'urbanisme onaproven projectes sense recursos hídrics assegurats per intentar deixar-ho tot nugat i ben nugat"

INCENDI AL GERIÂTRIC D'UTIEL

LA CULPA DELS INCENDIS ALS GERIÀTRICS COM EL D'UTIEL ES DEU A LA MANCA D'INSPECTORS I A LES PRIVATITZACIONS Glòria Marcos, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià, reclama aCamps el cessament immediat de la consellera Alicia de Miguel "que hauriad'haver assumit la seua responsabilitat fa molt temps"La candidata d'Esquerra Unida i Compromís a la presidència de laGeneralitat exigeix al Consell una investigació ràpida per conèixer "totsels detalls" referents al darrer incendi d'una residència d'ancians a lalocalitat d'Utiel.Marcos recorda que aquest és el sisè incendi en una residència de majorsen menys de dos anys: "un incendi en una residència és un accident, dosincendis pot ser una coincidència però sis incendis en tant poc de tempsrevelen problemes estructurals que s'han de revisar de forma urgent com laconvivència entre malalts mentals i ancians, els possibles defectes en lesinstal.lacions, la manca de personal per a vigilar, la manca de serveisadequats de manteniment i, sobretot, la manca d'inspeccions"."Hem d'insistir en què el punt més dèbil de la gestió de Benestar Socialés la manca d'inspectors, no sols en matèria de seguretat sinó també dequalitat en l'atenció, condicions de les instal.lacions, etcètera". Lacandidata d'esquerres ha ressaltat que "les mesures de seguretat en lesresidències haurien de ser molt altes per la indefensió d'aquestespersones".Marcos afirma que "la consellera, Alicia de Miguel, hauria d'haver assumitresponsabilitats per la seua gestió més que deficient en matèria deBenestar Social fa molt temps" i reclama un gest del president de laGeneralitat "cessant d'immediat a de Miguel, encara que només falten tressetmanes per a les eleccions, per tal que el PP demostre que li preocupala situació"."La gestió de Benestar Social necessita un replantejament i un canvi derumb que incloga la millora de les inspeccions, la modernització delscentres per a la tercera edat i, sobretot, la construcció de novesinstal.lacions de caràcter públic. Un gir de 180 graus que només seràpossible amb una nova majoria d'esquerres a Les Corts Valenianes".

Cal participar al 1 de maig

TENIM QUE PARTICIPAR “ACTIVAMENT” EN LES MANIFESTACIONS DEL PRIMER DE MAIG PER EVITAR LA REGRESSIÓ DELS DRETS LABORALS

La candidata de Compromís alerta que hi ha “molts fronts oberts encara” amb la sinistrabilitat, la precarietat del treball o la manca d’inserció laboral de les dones

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha convidat hui la ciutadania, en la vespra de les mobilitzacions convocades amb motiu del Primer de Maig, a “participar activament en les manifestacions de demà per continuar lluitant per la millora de les condicions de treball i, sobretot, per evitar la regressió dels drets laborals que continua sent una amenaça pels treballadors i les treballadores del País Valencià”. La candidata ha confirmat la seua presència demà a la manifestació de València juntament amb una nombrosa representació de càrrecs i militants d’Esquerra Unida.

En eixe sentit, Marcos va alertar que “continuen molts fronts oberts i un dels més importants és la precarietat del mercat de treball, una problemàtica que fins i tot afecta el sector públic amb un 26,2% de temporalitat”. “Una situació inadmissible donat que és molt complicat que les empreses privades adopten iniciatives per millorar les taxes de temporalitat si l’administració pública no dóna exemple”, va afegir.

La candidata d'Esquerra Unida i Compromís va aportar com a mostra lesdades de l'Enquesta de Població Activa que posen de manifest que "els sectorsmés desafavorits estan totalment oblidats per part del Consell”. De fet, latemporalitat 33'61% al País Valencià front al 31'95% del conjunt del'Estat se centra especialment entre els joves i els majors de 55 anys"així com entre les dones que, a més, pateixen una taxa d'atur del 11'9%, també per damunt de la mitjana de l'Estat i això amb una taxa d'activitatque no arriba al 50%".

Marcos també va fer al·lusió a unes altres problemàtiques com ara la sinistrabilitat, camp en el qual “el Consell ha incomplit tots els compromisos que tenia amb els sindicats”.

En acabar, la candidata va dir que una conseqüència de la precarietat “és l’evident creixement de les desigualtats, en contra del paradís que vol presentar sempre el PP. Així, en el període 2000-2006 es va produir una reducció del PIB que correspon a les rendes del treball i va augmentar la part que correspon a les rendes del capital”, va concloure.

El PP i el discurs de la por

L’APELACIÓ DE CAMPS AL “DISCURS DE LA POR” ÉS “UN SÍMPTOMA DE DESCOMPOSICIÓ”

La candidata de Compromís assenyala que el PP “ja sap que nosaltres tenim la clau de la seua derrota i de la introducció de noves polítiques” i ressalta “l’estat de nervis” dels populars

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha considerat “molt significatius” els missatges dels darrers dies del candidat popular Francisco Camps contra la coalició d’esquerres i ha advertit que l’apel·lació al “discurs de la por és un símptoma clar de descomposició, és una mostra que estem davant el final d’un cicle de govern que, afortunadament, acabarà molt prompte”.

“En comptes de vendre la seua gestió, el PP valencià adopta els discursos de la dreta més reaccionària i autoritària contra la possibilitat que opcions d’esquerra i nacionalistes tinguen la possibilitat d’influir en el govern i canviar les polítiques. I ho fan de forma plorona, alarmista i amb un to apocalíptic que faria riure si Camps no fóra president de la Generalitat”, va explicar Marcos, qui va avançar que al País Valencià “l’autèntica catàstrofe seria que els populars continuaren quatre anys més”.

La dirigent d’esquerres va dir a continuació que les paraules de Camps “també indiquen que el PP ja sap que Esquerra Unida i Compromís són els rivals a batre perquè nosaltres tenim la clau de la seua derrota i de la introducció de noves polítiques”. “Aquesta cacera de bruixes denota l’estat absolut de nervis que té el PP”, afegí.

Marcos, a més, va dirigir un missatge a la ciutadania en el sentit de remarcar que “en contraposició a unes candidatures del PP on s’acullen i es dóna suport a càrrecs populars tacats per possibles casos de corrupció, les nostres són llistes netes, amb gent treballadora i amb voluntat de millorar la nostra societat”.

martes, mayo 01, 2007

Ley Integral contra el racismo y la intolerancia

EU IMPULSARÁ UNA LEY VALENCIANA INTEGRAL FRENTE AL RACISMO Y LA INTOLERANCIAGlòria Marcos, coordinadora de Esquerra Unida, recuerda las declaracionesxenófobas de Alfonso Rus y un edil del ayuntamiento de Denia y "lacolaboración del consistorio de Castelló con grupos ultras de extremaderecha"La candidata de EU y Compromís a la presidencia de la Generalitat apuestapor impulsar en Les Corts una Ley Valenciana Integral frente al Racismo yla Intolerancia "un instrumento normativo que ponga freno al actualaumento del racismo, la xenofobia, el antisemitismo, la islamofobia o lahomofobia, entre otras formas de intolerancia".Desde enero de 2003 están en vigor las Directivas Europeas por la igualdadde trato, tanto en el ámbito laboral como en el social, aunque sonprácticamente de nula aplicación dado que faltan instrumentos para quesean efectivas. También hay programas educativos y de sensibilización yalgún escaso programa de apoyo a las víctimas, Marcos asegura que "esimprescindible transformar estas directivas en una legislación autóctonapara fomentar la convivencia"Marcos explica que el último informe publicado por el Movimiento contra laIntolerancia "Informe Raxem. Especial 2007" demuestra que el País Valenciàes una de las tres regiones españolas donde más agresiones de carácterracista, xenófobo y homófobo se producen a lo largo del año, entre 300 y400 que son sufridas por colectivos como inmigrantes, indigentes yhomosexuales, catalogados por los expertos como colectivos vulnerablesLa candidata de izquierdas enumera algunos de los capítulos máslamentables ocurridos durante el 2006 como el mítin-fiesta organizado porAlianza Nacional el primero de mayo del año pasado, la manifestaciónracista convocada por España 2000 y las continuas agresiones a lacomunidad universitaria "durante los cuales la administración local,autonómica y central no hicieron nada para impedir su realización".De la misma manera culpa al Partido Popular de "dar alas a la extremaderecha" y pone como ejemplo que el ayuntamiento de Castellón alojara ensu web blogs ultras "permitiendo que el servidor de la administraciónpública sirviera de altavoz y enlace a artículos y consignas xenófobas yofensivas". También el edil del PP de Denia pidió al ayuntamiento de laciudad en una rueda de prensa que emprendiera medidas para lograr queabandonaran la ciudad las personas de étnica gitana así como losinmigrantes de origen ucraniano y ruso, entre otros. "El mismísimopresidente del PP de la provincia de Valencia se atrevió a decir en unmitin del partido que 'cuando los españoles salían de casa no iban arobar', insinuando que los inmigrantes vienen al País Valencià adelinquir"