miércoles, mayo 02, 2007

Cal participar al 1 de maig

TENIM QUE PARTICIPAR “ACTIVAMENT” EN LES MANIFESTACIONS DEL PRIMER DE MAIG PER EVITAR LA REGRESSIÓ DELS DRETS LABORALS

La candidata de Compromís alerta que hi ha “molts fronts oberts encara” amb la sinistrabilitat, la precarietat del treball o la manca d’inserció laboral de les dones

La coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha convidat hui la ciutadania, en la vespra de les mobilitzacions convocades amb motiu del Primer de Maig, a “participar activament en les manifestacions de demà per continuar lluitant per la millora de les condicions de treball i, sobretot, per evitar la regressió dels drets laborals que continua sent una amenaça pels treballadors i les treballadores del País Valencià”. La candidata ha confirmat la seua presència demà a la manifestació de València juntament amb una nombrosa representació de càrrecs i militants d’Esquerra Unida.

En eixe sentit, Marcos va alertar que “continuen molts fronts oberts i un dels més importants és la precarietat del mercat de treball, una problemàtica que fins i tot afecta el sector públic amb un 26,2% de temporalitat”. “Una situació inadmissible donat que és molt complicat que les empreses privades adopten iniciatives per millorar les taxes de temporalitat si l’administració pública no dóna exemple”, va afegir.

La candidata d'Esquerra Unida i Compromís va aportar com a mostra lesdades de l'Enquesta de Població Activa que posen de manifest que "els sectorsmés desafavorits estan totalment oblidats per part del Consell”. De fet, latemporalitat 33'61% al País Valencià front al 31'95% del conjunt del'Estat se centra especialment entre els joves i els majors de 55 anys"així com entre les dones que, a més, pateixen una taxa d'atur del 11'9%, també per damunt de la mitjana de l'Estat i això amb una taxa d'activitatque no arriba al 50%".

Marcos també va fer al·lusió a unes altres problemàtiques com ara la sinistrabilitat, camp en el qual “el Consell ha incomplit tots els compromisos que tenia amb els sindicats”.

En acabar, la candidata va dir que una conseqüència de la precarietat “és l’evident creixement de les desigualtats, en contra del paradís que vol presentar sempre el PP. Així, en el període 2000-2006 es va produir una reducció del PIB que correspon a les rendes del treball i va augmentar la part que correspon a les rendes del capital”, va concloure.

No hay comentarios: