lunes, abril 02, 2007

VÍCTIMES DE L'ACCIDENT DE METRO

Demanemt el suport dels ciutadans i les ciutadanes a la manifestació convocada demà dimarts per l’Associació Víctimes del Metro 3 de Juliol exigint respostes a l’Administració valenciana. Anuncie la meva presència en la mobilització i ha justificat la manifestació perquè assenyala que el Consell ha deixat les víctimes de l’accident dessasistides i desprotegides.

Sembla cada volta més clar que per al PP existeixen víctimes de primera i de segona; les primeres, les que serveixen per als seus propòsits electorals i les segones les que molesten i les que són arraconades perquè evidencien les carències de les seues polítiques. Per això pensem que és especialment important en aquests moments donar suport a les víctimes de l’accident de Metro, a les quals el president de la Generalitat, Francisco Camps, ignora i no es digna a rebre ni atendre, va explicar la dirigent d’esquerres, qui va afegir que a través dels contactes que estem tenint amb elles es constata el malestar i la indefensió que senten en aquests moments.

Hem de ressaltar l’actitud “impresentable” del PP amb l’accident, eludint responsabilitats, negant informació cabdal a la justícia i maltractant després les víctimes, però també va fer èmfasi en el fet que “aquesta situació fa palés les deficiències de fons de la política del PP, enfocada cap a l’aparador, cap als grans esdeveniments, i obviant les inversions més necessàries”.

Per al PP valencià és més important donar satisfacció a la família Aznar, creant un circuit urbà de Fórmula 1 que és un autèntic despropòsit, que solucionar els problemes reals dels treballadors i treballadores, dels estudiants, etcètera, en al·lusió a les relacions del gendre de l’ex president del govern, Alejandro Agag.

SOBRE LA RETIRADA DE VICTOR CAMPOS

La decisió del vicrepresident del Consell, Víctor Campos, de comunicar l’abandonament de la política a pocs de les eleccions en el sentit de qualificar aquesta iniciativa com un possible indicador del procés de descomposició del fabrisme i del Partit Popular.
Aquestes coses requereixen d’una dosi important de prudència, però sols un problema molt gran de salut d’ell o d’algun familiar justificarien les explicacions i la decisió del conseller. Si no és així, la lectura política és inevitable perquè estem parlant d’una de les figures més importants del Consell, la mà dreta de Francisco Camps i l’extensió al govern autonòmic del líder del PP a Castelló Carlos Fabra.

De no ser un problema personal molt greu, que esperem que no siga així, la interpretació que s’estan produint fissures a la si del fabrisme i del PP de Castelló és imparable. Es tracta del tipus de crisis i moviments que anuncien, per una banda, que el PP està interioritzant que pot perdre les eleccions i, per una altra, que podríem estar a les portes d’importants decisions judicials amb conseqüències indesitjables per al fabrisme i per al PP en el seu conjunt, un partit que ha fet pinya amb Fabra i que haurà de carregar amb les responsabilitats polítiques.