sábado, marzo 17, 2007

LES DONES NO PODEN CONFIAR EN EL PP

LA LLEI D’IGUALTAT “POT QUEDAR EN PAPER MULLAT AL PAÍS VALENCIÀ SI NO HI HA UN CANVI DE GOVERN ON NOSALTRES PUGAM INCIDIR”

Glòria Marcos creu que l’abstenció del PP “fa evident que no hi ha voluntat en treballar en aquesta línia” i diu que Compromís es marca com a prioritat garantir “governs i responsabilitats polítiques paritàries”

La coordinadora d’Esquerra Unida i candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha alertat aquest matí que l’aplicació de la Llei d’Igualtat, aprovada ahir al Congrés dels Diputats, “pot quedar en paper mullar al País Valencià si no hi ha un canvi de govern on nosaltres pugam incidir, donat que els populars no tenen cap intenció d’avançar de forma clara en equiparar el paper i el pes específic de les dones i els homes”.

Marcos advertia que la llei aprovada “és un pas endavant important, tot i que considerem que s’hauria d’anar més enllà, però és un bon instrument per avançar en millorar una participació real de les dones en les decisions polítiques, empresarials, etcètera”. “En tot cas, l’abstenció dels populars fa palès que la dreta no té cap intenció d’avançar cap a una equiparació real i, per tant, el PP no és fiable per a gestionar a les autonomies on governen, i en el marc de les competències autonòmiques, les possibilitats que ofereix la llei”, va explicar.

La responsable política va recordar que “en diverses ocasions, com amb les lleis educatives o sobre el tabac, el PP ha fet una lectura regressiva a les autonomies on governa quan no directament han torpedejat el compliment de la llei. I en la matèria concreta de la igualtat és evident que no tenen cap interés i que els hi complica per exemple els seus processos de confecció de llistes electorals”.

Així les coses, Marcos va apostar per un canvi de govern al País Valencià “com l’única via per garantir que les polítiques d’igualtat s’apliquen i fins i tot es desenvolupen encara més emprant les nostres competències” i va avançar que Esquerra Unida es marcaria com a prioritat en cas d’un canvi de govern “garantir no sols la paritat en les llistes electorals, sinó anar cap a governs i responsabilitats polítiques paritàries”.

UNA CENSURA INTOLERABLE

EL TALL DEL SENYAL DE TV3 ES “UN ACTE DE CENSURA PREDEMOCRÀTICA” I UN “ATAC MOLT GREU A LA PLURALITAT”
La candidata diu que les raons del PP “són polítiques” i no legals o administratives i diu que Compromís posaria sobre la taula aquesta qüestió en cas de canvi electoral

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha qualificat com un “acte de censura predemocràtica” i un “atac molt greu a la pluralitat per part del PP” la decisió del Consell d’exigir l’apagada dels repetidors propietat d’Acció Cultural que porten el senyal dels diversos canals de TV3 a terres valencianes.

“Si ací no ens coneguérem tots, es podria dir que el Consell està tractant de complir amb la legalitat i una sèrie de raons administratives, però les motivacions del PP són estrictament polítiques, d’al·lèrgia a qualsevol cosa que vinga de Catalunya i, sobretot, de control de la informació, d’atac a la pluralitat i a les idees que ni siguen les que defensa el PP. Una actitud amb un component dictatorial que ens retrotrau als anys anteriors a l’arribada de la democràcia”, va explicar la responsable política, qui va avançar també que faria gestions davant el govern central per evitar el tall de la senyal.

Marcos, a més, va afegir que “si l’argument per considerar les emissions de TV3 com a il·legals és la manca d’un conveni de col·laboració amb Catalunya es tracta d’una qüestió que es podria resoldre de manera molt ximple”. “És més: les televisions públiques de País Valencià, Catalunya i les Illes Balears haurien d’intercanviar les senyals per poder ser vistes a eixos territoris i a nosaltres no ens importa qui estiga governant en cada moment a eixes comunitats”, va concloure.

La candidata de Compromís es va comprometre a incloure l’intercanvi de senyals entre les comunitats de l’Antiga Corona d’Aragó seria una de les qüestions que “nosaltres posaríem sobre la taula en cas d’un canvi de govern al País Valencià”.

Aigua i Moratoria en el PV

EL PROBLEMA DE L’AIGUA I LA SEQUERA “NO SE SOLUCIONARÀ SENSE MORATÒRIA URBANÍSTICA”

La candidata de Compromís, Glòria Marcos, adverteix que el problema de manca d’aigua és “estructural” i “qualsevol iniciativa és inútil sense controlar primer la demanda”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí que el problema de l’aigua i les conseqüències de la sequera “no se solucionaran sense una moratòria urbanística i sense mesures per limitar el creixement i repensar un territori sostenible”.
“Tenim un problema greu de sobreexplotació dels nostres rius i una manca d’aigua que ja és estructural i, davant d’això, la solució no és transvasar recursos ni confiar en una construcció masiva de dessaladores. Ara mateix, qualsevol iniciativa és inútil sense controlar primer la demanda i això passa, inevitablement, per una moratòria urbanística que atura l’actual presentació indiscriminada de PAI’s”, va explicar.

“A més d’això s’ha de fer una planificació acurada dels recursos disponibles i dels que podem obtenir impulsant una política de veritat d’estalvi i reutilització i, a partir d’eixe moment, fer una planificació del territori que siga sostenible en el temps”, va dir.

“L’actual deriva condueix al desastre perquè ni els transvasaments ni els programes masius de dessalació ataquen a la rel del problema: la generació d’una demanda excessiva de recursos hídrics que no tenim i que no anem a tindre en el futur donat els canvis en el clima”, va concloure la candidata.

PP :Crispació i victimisme

CAMPS “NO VA A RENUNCIAR A FER UNA CAMPANYA BASADA EN LA CRISPACIÓ I EL VICTIMISME”

La candidata de Compromís lamenta les apel·lacions a l’aigua, la insegureta i l’anticatalanisme “més ranci i visceral”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha alertat aquest matí que el president del Partit Popular valencià, Francisco Camps, “no va a renunciar a fer una campanya electoral basada en la crispació i el victimisme”.

“En contra del que s’ha anat filtrant als mitjans per part de presidència, Camps passarà les properes setmanes atiant els pitjors fantasmes de la dreta a propòsit de l’aigua, la inseguretat ciutadana o l’anticatalanisme més ranci i visceral hereu d’una època de la nostra història que mai no acabem de superar”, ha dit en referència a la Batalla de València i les manifestacions d’ahir del president a Mislata on tornava a parlar de Catalunya i els seus “suposats satèl·lits”.

“Després d’haver-se amagat durant un mes per no donar explicacions sobre Terra Mítica i la negativa a reunir-se amb les víctimes de l’accident del Metro, Camps reapareix ara amb un discurs caduc i lamentable indigne del president de la Generalitat, un indicador que les coses van mal per al PP i que en comptes d’una campanya moderada, els populars van a recórrer a tots els tòpics de la crispació i el victimisme més absurd”, va argumentar Marcos.

La candidata, a més, va ressaltar que eixa actitud “palesa la por que el PP té a què el resultat de les eleccions autonòmiques siga negatiu per a ells, un resultat que ni la manipulació en benefici propi de les víctimes d’ETA ni els tòpics desfasats sobre l’aigua o sobre Catalunya van a impedir”.

miércoles, marzo 14, 2007

CAMPS “NO VA A RENUNCIAR A FER UNA CAMPANYA BASADA EN LA CRISPACIÓ I EL VICTIMISME”

El president del Partit Popular valencià, Francisco Camps, no va a renunciar a fer una campanya electoral basada en la crispació i el victimisme.

En contra del que s’ha anat filtrant als mitjans per part de presidència, Camps passarà les properes setmanes atiant els pitjors fantasmes de la dreta a propòsit de l’aigua, la inseguretat ciutadana o l’anticatalanisme més ranci i visceral hereu d’una època de la nostra història que mai no acabem de superar, en referència a la Batalla de València i les manifestacions d’ahir del president a Mislata on tornava a parlar de Catalunya i els seus “suposats satèl·lits”.

Després d’haver-se amagat durant un mes per no donar explicacions sobre Terra Mítica i la negativa a reunir-se amb les víctimes de l’accident del Metro, Camps reapareix ara amb un discurs caduc i lamentable indigne del president de la Generalitat, un indicador que les coses van mal per al PP i que en comptes d’una campanya moderada, els populars van a recórrer a tots els tòpics de la crispació i el victimisme més absurd.
Aquesta actitud palesa la por que el PP té a què el resultat de les eleccions autonòmiques siga negatiu per a ells, un resultat que ni la manipulació en benefici propi de les víctimes d’ETA ni els tòpics desfasats sobre l’aigua o sobre Catalunya van a impedir.

martes, marzo 13, 2007

Centre de Comunicacions de l’ONU “és un caramel enverinat” a afegir a la base de l’OTAN de Bétera

El perill de convertir el País Valencià en general i l’àrea metropolitana de València en particular en objectius clars d’atacs terroristes, en referència a la presentació ahir a Quart de Poblet del futur Centre de Comunicacions de l’ONU.

Per molt que es vulga vestir el tema pel vessant civil estem parlant d’uns instal·lació també amb caràcter militar, una més que afegir a la base de l’OTAN de Bétera, i, per tant, es tracta d’un caramel enverinat amb molts més inconvenients que avantatges.Algunes de les missions de pau de l’ONU, com la d’Afganistan, són més que discutibles i estan generant nombrosos problemes. El fet que siga una instal·lació de l’ONU, en definitiva, no li resta perillositat ni exposició a ser objectiu del terrorisme internacional.

Afegir un nus de comunicacions d’eixa envergadura a Quart de Poblet, amb un camp d’antenes de 17.000 metres quadrats, afegeix també la incògnita dels possibles efectes sobre la salut i és evident que no sembla que aquesta instal·lació permetrà que es facen medicions per analitzar l’impacte sobre les persones.
Com sempre, aquest tipus d’iniciatives es vénen a la població amb els suposats beneficis i llocs de treball que produiran, que sempre són molt relatius, però s’amaguen o no s’expliquen uns altres tipus d’inconvenients

lunes, marzo 12, 2007

EL PP I CANAL 9

DEMANEM LA CONVOCATÒRIA URGENT DEL CONSELL D’ADMINISTRACIÓ DE RTVV “DAVANT L’ABUSIU I IL·LEGAL” ALLAU DE CAMPANYES DEL CONSELL A CANAL 9

La candidata de Compromís recorda que l’abús de la publicitat institucionals en època electoral insta al vot al govern de torn

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha demanat la convocatòria urgent del Consell d’Administració de RTVV, del qual forma part, davant l’anunci del govern de la Generalitat de la utilització de Canal 9 per a emetre campanyes institucionals gratuïtes sobre diferents temes. Marcos creu que ens trobem davant “un allau abusiu i il·legal de propaganda del PP pagada entre tots els valencians i valencianes”.

Marcos creu “imprescindible” que el Consell d’Administració es reunisca i impedisca l’emissió sense cost per al govern “d’una sèrie de campanyes d’aquestes característiques que contravenen la legislació actual i, en concret, la llei de creació de RTVV”. “La direcció de Canal 9 no fomenta l’emissió de debats plurals, manipula la realitat política i social d’aquest país, atempta contra la pluralitat i ara, a més, es prestarà per a que el Consell de la Generalitat faça propaganda encoberta del PP”, va afegir.

La responsable d’esquerres va recordar que “ha hagut juntes electorals que han anul·lat iniciatives com aquesta perquè, de fet, la concentració de campanyes institucionals en època electoral el que estan pretenent fer és cridar de forma més o menys subliminal al vot al govern de torn. D’ací l’interés que el PP té en emetre aquestes campanyes les properes setmanes, una propaganda gens encoberta que ens costarà als valencians i valencianes 10 milions d’euros”.

Marcos també ha instat a la celebració “el més prompte possible” de la comissió de repartiments d’espais electorals de Canal 9.

domingo, marzo 11, 2007

CAMPS ENCABEZA LA DELEGACIÓN VALENCIANA QUE SE MANIFIESTA CONTRA EL ESTADO DE DERECHO

El PP ha puesto en marcha la estrategia del ‘guerracivilismo’ emulando a la CEDA y a Gil Robles. Francisco Camps se pone al frente de la delegación valenciana que participará esta tarde en la manifestación contra el estado de derecho. El Partido Popular no acepta las reglas del juego y por eso se movilizacontra la legalidad y, por lo tanto, no acepta los pilares de lademocracia. El PP cada vez se parece más a la derechona de la CEDA y Gil Robles que perdió las elecciones en el 36 y no aceptó el resultado.Por eso han puesto en marcha, ante los próximos comicios, la estrategia del ‘guerracivilismo’, de la crispación en base a un discurso demagógico y revanchista.Lamenta “el espectáculo deayer en Valencia, en el que escondieron el ‘aguilucho’ pero fueron de la mano del camisa azul, Santandreu. El PP renuncia a la paz e intenta evitar que otros la busquen.Y recuerda que Aznar negoció con ETA e impulsó beneficiospenitenciarios sin precedentes para los terroristas encarcelados. En aquel momento desde Esquerra Unida aplaudimos el intento de culminar satisfactoriamente el proceso de paz. Sin embargo, el Partido Popular no soporta que sea un ejecutivo central de otro color quien logre acabar con ETA porque eso les perjudicaría electoralmente y han decidido poner por delante sus miserables intereses ante los comicios que la racionalidad y la paz.Camps ha dimitido en su papel de presidente de la Generalitat y ha puesto todo el aparato del Consell y del PP a las órdenes de Rajoy y la execrable estrategia de desestabilización del estado de derecho