sábado, marzo 17, 2007

UNA CENSURA INTOLERABLE

EL TALL DEL SENYAL DE TV3 ES “UN ACTE DE CENSURA PREDEMOCRÀTICA” I UN “ATAC MOLT GREU A LA PLURALITAT”
La candidata diu que les raons del PP “són polítiques” i no legals o administratives i diu que Compromís posaria sobre la taula aquesta qüestió en cas de canvi electoral

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha qualificat com un “acte de censura predemocràtica” i un “atac molt greu a la pluralitat per part del PP” la decisió del Consell d’exigir l’apagada dels repetidors propietat d’Acció Cultural que porten el senyal dels diversos canals de TV3 a terres valencianes.

“Si ací no ens coneguérem tots, es podria dir que el Consell està tractant de complir amb la legalitat i una sèrie de raons administratives, però les motivacions del PP són estrictament polítiques, d’al·lèrgia a qualsevol cosa que vinga de Catalunya i, sobretot, de control de la informació, d’atac a la pluralitat i a les idees que ni siguen les que defensa el PP. Una actitud amb un component dictatorial que ens retrotrau als anys anteriors a l’arribada de la democràcia”, va explicar la responsable política, qui va avançar també que faria gestions davant el govern central per evitar el tall de la senyal.

Marcos, a més, va afegir que “si l’argument per considerar les emissions de TV3 com a il·legals és la manca d’un conveni de col·laboració amb Catalunya es tracta d’una qüestió que es podria resoldre de manera molt ximple”. “És més: les televisions públiques de País Valencià, Catalunya i les Illes Balears haurien d’intercanviar les senyals per poder ser vistes a eixos territoris i a nosaltres no ens importa qui estiga governant en cada moment a eixes comunitats”, va concloure.

La candidata de Compromís es va comprometre a incloure l’intercanvi de senyals entre les comunitats de l’Antiga Corona d’Aragó seria una de les qüestions que “nosaltres posaríem sobre la taula en cas d’un canvi de govern al País Valencià”.

No hay comentarios: