sábado, mayo 19, 2007

MORATORIA DE PELOTAZOS URBANÍSTICOS

Los millones que ahora se derrochan en desarrollar planes insostenibles irán a parar a la economía productiva y a la creación detrabajo estable y con derechos. Esquerra Unida introducirá en la legislación valenciana todos los proyectos urbanísticos tienen que garantizar su viabilidad hídrica con un informe favorable de la confederación hidrográfica incluso antes de iniciar ningún tramite administrativo .Una de las carencias más importantes de la ley de aguas es que los informes de los organismos de cuenca son preceptivos perono vinculantes y además se pueden presentar en el último trámite administrativo e incluso a posteriori. Se trata de una barbaridad que estáponiendo en peligro el futuro sostenible del País Valencià porque se estáncomprometiendo recursos hídricos que ni siquiera existe. Una carencia intolerable que Esquerra Unida enmendará en la legislación valenciana.Además, Ningún Plan General de Ordenación Urbana podrá planificar un crecimiento población que suponga un aumento superior al 20% de habitantes, tambiénpor ley. Estas dos medidas acompañarán a la moratoria urbanística en lanueva planificación que desarrollará una nueva mayoría de izquierdas.La moratoria supone sencillamente anular todos los megaproyectos de chalets de lujo y campos de golf, aprobados fuera de los planes urbanísticos o sin los recursos hídricos garantizados. Para, enconsecuencia, construir de acuerdo a la demanda existente. Es decir,viviendas protegidas de promoción pública que no superen los 90.000 euroso el 30% de los ingresos netos de los trabajadores y las trabajadoras. La moratoria significa sustituir la moratoria urbanística de VPO impuesta por el PP por una moratoria urbanística de izquierdas para paralizar los pelotazos.Sobre las críticas vertidas por la derecha política y económica a lapropuesta de Esquerra Unida y Compromís, la moratoria tendrá consecuencias muy negativas para las economías de quienes sededican a la compra-venta de terrenos sin crear un solo puesto de trabajo.Y tendrá resultados muy positivos para la industria, para el turismo decalidad, para la agricultura y para la pesca, porque los millones queahora se derrochan en desarrollar planes insostenibles irán a parar a la economía productiva y a la creación de trabajo estable y con derechos.

miércoles, mayo 16, 2007

Cal apostar per la sanitat pùblica

Glòria Marcos diu que el model del hospital de la Ribera és car “i no garanteix un bon servei als ciutadans”

La coordinadora d’Esquerra Unida i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís pel País Valencià, Glòria Marcos, ha reclamat aquest matí en Alzira, a les portes de l’Hospital de la Ribera, inversions i atencions “suficients” per al sistema públic de Sanitat i la reversió de les privatitzacions sanitàries escomeses pel govern del Partit Popular. Marcos , acompanyada de candidats locals de EUPV en aquesta comarca, ha repartit entre els usuaris de l’hospital follets amb informació sobre el programa de Sanitat.

En acabar, Marcos ha manifestat que “els indicadors de la Sanitat al País Valencià ens situen a la cua de les CCAA. És el cas, per exemple dels llits per habitant: mentre que ací estem amb 2,1 llits per 1000 habitants, sumant pública i privada, la mitjana de la pública en la resta de l’Estat és de 3 llits per 1000 habitants. Això significa que cal invertir molt més i amb aquest objectiu ens presentem a les eleccions”. “A més, proposem una atenció primària de almenys 10 minuts per malalt i, sobretot, apostem pels hospitals públics, gestionats de manera pública i l’increment dels planters de professionals sanitaris, per evitar les llistes d’espera, els col·lapses en les urgències, etcètera”.

domingo, mayo 13, 2007

EL PV DEU LIDERAR UNA XARXA CONTRA EL CANVI CLIMÂTIC

CAL PROPOSAR QUE EL PAÍS VALENCIÀ LIDERE UNA XARXA DE REGIONS MEDITERRÀNIES CONTRA EL CO2

La candidata de Compromís considera la lluita contra el canvi climàtic “hauria de ser de les prioritats principals de qualsevol govern” i llença una sèrie de propostes per reduir les emissions

La coordinadora de Esquerra Unida y candidata a la presidència del Compromís, Glòria Marcos, ha proposat que el País Valencià lidere una “xarxa de regions mediterrànies contra el CO2, donat que aquesta zona d’Europa és la més exposada als efectes negatius del canvi climàtic”. De fet, per a la candidata, la lluita contra les emissions de CO2 a l’atmosfera “hauria de ser una de les principals prioritats de qualsevol govern i aquesta serà una de les nostres apostes si tenim capacitat d’incidir en el proper Consell de la Generalitat”, ha explicat aquest matí en un míting celebrat a Vinaròs.

“En tot cas, aquest és un tema global, que necessita de la col·laboració de diferents territoris i institucions i per això pensem que les regions de l’Europa mediterrània, les més exposades a les conseqüències negatives del canvi climàtic, han de donar un primer pas en eixe sentit”.

Així, Marcos va destacar que per a Esquerra Unida “aquest és un punt cabdal que es tradueix en una sèrie de propostes com ara generar un País Valencià més habitable i sostenible i en polítiques concretes per garantir el compliment del protocol de Kyoto promovent les energies netes, l’estalvi dels recursos o la gestió de l’oferta”.

En eixa línia, la dirigent d’esquerres va considerar cabdal l’elaboració d’una Agenda 21 per al País Valencià, amb la concreció de plans de sostenibilitat municipals i comarcals amb objectius com ara la “pacificació del trànsit de les nostres ciutats millorant l’extensió dels transports públics i afavorint el sistemes de transport menys contaminants i malbaratadors d’energia”. “Per afavorir això, es crearan entitats de coordinació del transport metropolità i transports adaptats a persones amb mobilitat reduïda”.

Marcos va citar la proposta que de forma alternativa a les línies d’alta velocitat “s’hauran de potenciar i ampliar les xarxes ferroviàries regionals i metropolitanes i conveniar amb la xarxa estatal la prestació de serveis i la interconnexió de les diverses modalitats de transport públic: autobús urbà i interurbà, tren estatal i de la Generalitat, metro i tranvia”. En aquest apartat també es proposa la implantació de plans de vials no motoritzats i el transport urbà “amb energia menys contaminant, com ara els biocombustibles”.

La candidata de Compromís va alertar que aquestes iniciatives “s’han d’acompanyar també d’una estratègia energètica de transició cap a models sostenibles de producció i consum energètics amb l’elaboració d’un Pla Energètic Valencià basat en les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi energètic i mesures per reduir l’emissió de gasos que provoquen el canvi climàtic”. Entre les energies a potenciar, Marcos va citar l’energia solar fotovoltaica, termosolar, geotèrmica, de biomasa, biogas i eòlica, “amb una especial cura per a que la ubicació dels parcs eòlics es faça amb criteris racionals i d’idoneïtat ecològica”.

EUPV recurrirá la concertación del bachillerato

Glòria Marcos, coordinadora de Esquerra Unida, asegura que Francisco Camps “está pagando con dinero público sus compromisos privados con la jerarquía de la iglesia católica”

La candidata de Esquerra Unida i Compromís a la presidencia de la Generalitat asegura que Francisco Camps “está pagando con dinero público sus compromisos privados con la jerarquía de la iglesia católica. A dos semanas de las elecciones autonómicas, y de la probable derrota del Partido Popular, la orden de concertación del bachiller con la educación privada es un desfalco a las arcas públicas. Los plazos son tan breves que quieren evitar la democracia para dejarlo todo atado y bien atado” por eso Marcos anuncia que los servicios jurídicos de la formación de izquierdas traban en un recurso para que la orden no entre en vigor con este Consell “porque tras las elecciones una nueva mayoría dependiente de Esquerra Unida anulará la orden”.

Marcos explica que no se puede justificar de ninguna manera la concertación: “El gobierno del Partido Popular lleva 12 años atacando a la educación pública. En los Institutos de Educación Secundaria se multiplican los barracones, faltan centros docentes, no se cubren las plazas docentes necesarias, no se autorizan modalidades de bachiller sin ninguna justificación y se suprimen grupos todos los años”.

“Y ahora la derecha pretende concertar el bachiller alegando falta de infraestructuras, porque el sueldo de los docentes los pagaría la administración. Las mismas infraestructuras que no se han construido porque la empresa pública CIEGSA es un pozo negro sin fondo donde los sobrecostes y escándalos son continuos y no sabemos donde va a parar el dinero”.

La candidata de izquierdas achaca la medida a la “militancia ultracatólica del actual presidente en funciones de la Generalitat y del consller de educación que se han propuesto desmantelar la educación pública extirpándole la parte más rentable para mayor gloria del negocio de la patronal de la educación privada ligada a la jerarquía católica”.

Marcos alerta que “la educación pública saldrá perjudicada porque se desviarán muchos recursos a los centros privados, el profesorado estará peor retribuido en la concertada, la enseñanza religiosa impregnará toda la docencia y el valenciano sufrirá un nuevo retroceso en la educación”.