sábado, febrero 24, 2007

NO A LA ALTA TENSIÓ

ASSISTIRÈ A LA MANIFESTACIÓ CONTRA LA LÍNIA D’ALTA TENSIÓ DE LA COSTERA-SAFOR

La candidata de Compromís diu que “no es pot apostar per models caducs de desenvolupament del territori insostenibles energèticament”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, assistirà demà a la manifestació convocada demà dissabte a Barxeta pel Fòrum Unitari contra l’Alta Tensió (FUCAT) en protesta contra la línia projectada des de Castelló de la Ribera fins a Gandia que creuarà les comarques de la Costera i la Valldigna.

Marcos va qualificar les reivindicacions de la plataforma com a “incontestables”, donat que “no és de rebut la planificació d’una línia de l’impacte ecològic, amb torres de 40 metres d’alçària i 12 d’amplària, i sobre la salut que té el projecte”, en al·lusió als efectes nocius sobre les persones dels camps electromagnètics i va qualificar el model de subministrament energètic com a “un vestigi del passat”.

A més, la responsable política insistia en la necessitat d’anar “al fons de la qüestió”. “La raó per la qual s’ha plantejat la nova línia d’alta tensió és garantir el subministrament energètic als centenars d’urbanitzacions planificades en la costa de la província de València”, va dir, i va afegir que no es pot apostar “per models caducs de desenvolupament salvatge del territori, insostenibles energèticament i també en matèria d’aigua i de serveis”.

CAMPS no vol als EURODIPUTATS

CONFIEM QUE ELS EURODIPUTATS CONEGUEN TAMBÉ LA CORRUPCIÓ LLIGADA ALS
ABUSOS URBANÍSTICS
Els eurodiputats tenen previst visitar Oriola, Rojales, San Miguel de
Salinas, Catral, Alacant, Tibi, Parcent, Benissa, Xàbia, Benicàssim,
Oropesa, Cabanes, Castelló de la Plana,... i entrevistar-se amb la Síndic
de Greuges
La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat acusa a
Francisco Camps d’intentar “pressionar al Parlament Europeu per evitar que
la Comissió de Peticions envia una delegació d’eurodiputats per estudiar
sobre el terreny les barbaritats urbanístics que es cometen al País
Valencià amb la col·laboració i l’impuls del govern autonòmic”.
Marcos assegura que a la Comissió de Peticions “ja li s’anomena la
Valenciana per l’allau de queixes dels valencians i les valencianes per
les malifetes del Consell. I açò no té res a veure amb el debat electoral,
sinó amb la política de depredació urbanística patrocinada pel Partit
Popular”.
La candidata d’esquerres diu que Camps “menteix” quan diu que els
eurodiputats només visiten comunitats autònomes governades pel PP “perquè
també tenen previst visitar Andalusia “.
Els eurodiputats tenen previst visitar, en principi, Oriola, Rojales, San
Miguel de Salinas, Catral, Alacant, Tibi, Parcent, Benissa, Xàbia,
Benicàssim, Oropesa, Cabanes, Castelló de la Plana,... i parlar amb la
Síndic de Greuges, entre d’altres.
“Però el que encara no tenen confirmada és cap reunió amb membres del
govern autonòmic i com demostren els exabruptes de Camps no tenen cap
interès es reunir-se a no ser que es vegen obligats”
Marcos pregunta a Camps “què tenen a veure les barbaritats urbanístiques
d’Oriola, Rabassa, Parcent, Oropesa o Cabanes amb les properes eleccions
quan els afectats estan patint les conseqüències dia rere dia” i repta al
president de la Generalitat “a aplicar una moratòria immediata i parar
tots els plans urbanístics fora d’ordenació o que no tinguen els recursos
hídrics garantits, si vertaderament vol mantenir el tema al marge”.
La coodinadora d’Esquerra Unida confia que “la visita servisca per a que
Europa conega de prima mà els abusos urbanístics però també l’especulació
i la corrupció que comporten, com en el cas d’Oriola on l’alcalde del
Partit Popular està imputat per greus delictes de corrupció lligats a la
rajola”

jueves, febrero 22, 2007

EL CAS SIURANA

CAS SIURANA” GLÒRIA MARCOS DEMANA REUNIR-SE AMB EL DELEGAT DEL GOVERN PER TRACTAR EL TEMA DELS CENSOS FRAUDULENTS

La candidata a la Presidència de la Generalitat per Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, ha demanat formalment una cita amb Antonio Bernabé, per exigir mesures per controlar els censos de Cabanes i d’altres localitats baix sospita de ser manipulats.

La candidata a la presidència de la Generalitat per Esquerra Unida-Compromís pel País Valencià, Glòria Marcos, ha sol·licitat per via oficial una reunió d’urgència amb el Delegat del Govern Central al País Valencià, Antonio Bernabé, per demanar-li la implicació de tots els recursos a la mà de l’administració de l’Estat per investigar, netejar i normalitzar els censos electorals i per perseguir a qui haja pogut delinquir interessadament en la manipulació dels mateixos.
Per a la coordinadora General d’Esquerra Unida del País Valencià, el “cas Siurana” no es pot quedar impune, donat que estem davant de la mostra més evident i notòria de la manipulació fraudulenta del cens electoral d’un municipi per part del Partit Popular. Extrapolant dades, seria com si el PP haguera empadronat a la ciutat de València 12300 persones de manera irregular. Cal doncs, que la Delegació del Govern pose a funcionar tots els instruments possibles, ja que possiblement el “Cas Siura” de Cabanes, no siga aïllat, i en altres menuts municipis on el PP es juga la Diputació Provincial, s’haja repetit aquesta operació”.
Precisament per eixe motiu, Marcos demanarà a Bernabé que en tots aquel ls pobles menuts baix sospita, on el PP vol aferrar-se irregularment una alcaldia per tirar endavant projectes polèmics, o per mantindre el control de la Diputació, siguen investigades detalladament totes i cadascuna de les inscripcions en el cens electoral, que es demostre que les persones baix sospita tenen algun tipus de vincle amb el poble on s’han empadronat, que es corrobore que els habitatges on s’ha empadronant disposen d’espai suficient i/o salubritat per acollir a tantíssima gent, i totes aquelles mesures oportunes “ no en tots els menuts municipis existeix una oposició seriosa, i per tant, ha de ser l’administració qui actue d’ofici. Cal recordar que el “Cas Siurana” s’ha destapat per Esquerra Unida, i no per una revisió del cens per part de l’administració pública”
El “ Cas Siurana” ens retrotrau directament al més pur caciquisme cossiero dels Fabra, i cal recordar que Carlos Fabra encara no ha obert la boca per aplaudir o condemnar l’actuació presumptament delictiva d’un dels seus diputats provincials. “ El PP calla, i no reacciona quan s’ha pillat a un diputat provincial i alcalde del seu partit enfangat fins el coll en un clar cas de violació de la Llei Electoral, i possiblement prevaricació. Voler alterar d’aquesta manera la voluntat política d’un municipi, a més de ser una actuació delictiva, és moralment inacceptable des de tots els punts de vista, i per aixó lamentem que ningú del PP haja condemnat aquest intent de “pucherazo”

martes, febrero 20, 2007

DE NOU EL 5% ??

ESQUERRA UNIDA ADVERTEIX EL PSPV-PSOE QUE “LA NOVA LLEI ELECTORAL HAURIA DE CONTEMPLAR L’ELIMINACIÓ DE QUALSEVOL BARRERA”

La candidata de Compromís diu que si el PP “vol que les altres forces col·laborem haurà de cedir en eixe tema; si no, que no compten amb nosaltres”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí al PSPV-PSOE que no comparteix l’oferta llançada al PP de tancar un pacte per fer una nova llei electoral establint una barrera per a tindre representació a les Corts del 5% provincial.

Marcos ha deixat clar que “la nova llei electoral hauria de contemplar l’eliminació de qualsevol barrera o, com a mínim, anar al 3% autonòmic. Un 5%, tot i que siga provincial, continua sent un requisit antidemocràtic que no reconeix la pluralitat del País Valencià i, per tant, nosaltres no entraríem en eixe pacte”.

“És evident que ens trobem en una situació d’emergència i que s’hauria de fer una nova llei electoral perquè podem anar a unes eleccions autonòmiques amb una forta inseguretat jurídica. Però no podem fer una llei a qualsevol preu perquè el blindatge dels dos terços provocaria que la barrera es quedara al nostre sistema electoral per sempre”, va explicar.

Així les coses, Marcos va instar el PSPV-PSOE a què “qualsevol pacte que es faça amb el PP per fer la llei hauria d’incloure l’eliminació de la barrera del 5%. El Consell ha estat qui ha generat el problema i si vol que la resta de forces col·laborem haurà de cedir en eixe tema; si no, que no compten amb nosaltres”.

lunes, febrero 19, 2007

EXIGIM QUE EL PP DONE COMPTES DE A QUÈ ES DESTINEN ELS DINERS

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) icandidata a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha acusat elPP de no donar comptes “de a què destinen els diners del valencians”. Eneste sentit, Glòria Marcos ha denunciat que “el Govern de Camps no vol dira què s’han destinat els diners de l’aval dels Usuaris del Vinalopó de lamateixa manera que encara no han donat compte dels diners totals que esgastaren a la visita del Papa”.“No sabem –continua Marcos- en què s’han invertit els diners que vénen delGovern central per a la violència de gènere, com tampoc sabem res delsdiners que s’estan destinant a determinades organitzacions d’immigrants deles que el PP espera traure rendibilitat política en les propereseleccions”. La coordinadora d’EUPV assegura que “el senyor Camps no responon van els diners de tots ni davant les Corts, ni davant les demandes delGovern ni davant els ciutadans amb interessos legítims”.Glòria Marcos acusa Camps i el PP d’evitar donar comptes dels dinerspúblics “perquè l’utilitzen a benefici propi. Ara que estem en precampanya–afegeix Marcos- i apareixen escandaloses partides destinades a propagandaelectoral, es fa més necessari que mai que el Govern done comptesdetallades de la seua gestió”. En esta línia, la candidata d’esquerresassegura que “quan el govern del PP està assetjat per trames de facturesfalses i per presumptes tractes de favor, és més important que mai donarcomptes de a què es dediquen els diners públics. Des d’Esquerra Unidacreiem que és el moment de “levantar las alfombras” i fer una aposta perla transparència quan acudim a les urnes el pròxim 27 de maig”.

Terra Mítica

“AMOR ACABA D’IMPLICAR A CAMPS I A RAMBLA EN LES FACTURES FALSES
DE TERRA MÍTICA”
La coordinadora d’EUPV, Glòria Marcos, assegura que “la consellera ha
posat en evidència que es tracta d’una gestió, pressumptament delictiva,
coneguda i consentida per alts càrrecs de l’administració autonòmica
La candidata a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, considera
que la consellera de Participació, Gema Amor, i ex directora general de la
Sociedad Parque Temático de Alicante “acaba d’implicar al conseller
d’Economia i al portaveu del Consell en la trama de factures falses i
sobrecostos de Terra Mítica investigada per la justícia”.
“Amor ha assegurat que Gerardo Camps i Vicente Rambla estaven tant al
corrent del dia a dia de la gestió del parc temàtic com Miguel Navarro,
l’ex director general de Terra Mítica que està imputat al sumari que
investiga el jutjat número 3 de València”, per a Marcos això significa que
“la consellera ha posat en evidència que es tracta d’una gestió,
pressumptament delictiva segons la instrucció, coneguda i consentida per
alts càrrecs de l’administració autonòmica. La consellera ha declarat que,
de confirmar-se les imputacions a Navarro, Camps i Rambla han de seguir
els seus passos”.
De fet, la consellera va assegurar fa uns dies que el president de la
Generalitat coneix perfectament la gestió feta al SPTA, cosa que va
provocar que Francisco Camps assumira de seguida la defensa pública de la
gestió. La candidata d’esquerres considera que “es tracta d’acusacions
suficientment importants com per a que es constituisca immediatament una
comissió d’investigació a Les Corts per depurar les responsabilitats
polítiques que se’n deriven del cas investigat per la justícia”
“Les sospites ja no ixen de l’oposició sinó des de dins del propi equip de
govern i Camps i la resta del Consell no poden pretendre arribar als
comicis sense donar compte de les greus acusacions vessades per un membre
del propi govern autonòmic. Camps ja no pot culpar al tripartit i a la
senyera ni a la bandera republicana, les acusacions parteixen del propi
Consell i Camps ja no té on amagar-se”

Nous Centres ???

“EL CONSELL NO HA CONSTRUÏT 1 DE CADA 4 COL·LEGIS PROMESOS PER AL
2003”
Glòria Marcos, coordinadora d’EUPV exigeix al Consell “que retire la
publicitat falsa amb la que ha farcit els mitjans de comunicació amb els
diners dels impostos de tots els valencians i les valencianes”
La candidata a la presidència de la Generalitat acusa a Camps de “mentir”
de manera “descarada” quan diu que el PP ha construït 440 col·legis. De
fet, Marcos recorda que el mapa escolar elaborat en 1996 preveia la
construcció de 277 centres per al 2003 i encara falten 67 “i això sense
tenir en compte les noves necessitats creades a la darrera dècada”.
“1 de cada 4 col·legis promesos per al 2003 no s’han construït encara i
per això Camps ha d’emprar la propaganda per enganyar a la ciutadania,
però els 835 barracons que omplin el País Valencià no es poden amagar i
tothom sap quina és la realitat”.
Per això, la coordinadora de la formació d’esquerres exigeix al Consell
“que retire immediatament la publicitat falsa amb la que ha farcit els
mitjans de comunicació amb els diners dels impostos de tots els valencians
i les valencianes”.
Marcos assegura que “l’estafa és doble perquè els col·legis no existeixen
i la publicitat enganyosa es paga amb diners públics. La indústria del
segle XXI de Camps consisteix en una realitat virtual que els altaveus
dels mitjans de comunicació públics s’encarreguen de difondre en contra de
qualsevol ètica professional. Camps no té ja cap credibilitat i ni tan
sols es ruboritza quan diu mentides”.
“Els 440 centres només existeixen a la imaginació de Camps que deu contar
com a construccions qualsevol intervenció com una mà de pintura a les
parets dels corredors”.
A MÉS A MÉS HI HA QUE CONSIDERAR QUE EN ALGUNS CASOS s'ha pujat el preu de licitació d'alguns centres un 36% El IES Figueras Pacheco ha passat de 6.653 € a9.040

DECRET DEL CONSELL

“NO PODEM ANAR A UNES ELECCIONS AMB LA INSEGURETAT JURÍDICA PROVOCADA PEL CONSELL”

La candidata de Compromís reclama al PP “flexibilitat” per tancar la Llei Electoral amb l’augment d’escons i la rebaixa del llistó electoral

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí que “no podem anar a unes eleccions com les properes autonòmiques amb la inseguretat jurídica provocada pel Consell i els decrets i maniobres para augmentar el número d’escons al Parlament Valencià sense modificar la Llei Electoral”, ha dit en referència a la intenció de l’executiu valencià de contemplar aquesta qüestió aprofitant un decret i la Llei de Govern.

La responsable política ha assenyalat que no es poden “obviar les opinions dels juristes que estan advertint que el procediment escollit pel Consell no és l’adequat i ens du a la celebració d’unes eleccions amenaçades per possibles impugnacions”, ha declarat, i ha atribuït la situació a la “inflexibilitat i l’autoritarisme del PP a l’hora de negociar la nova llei electoral en no voler escoltar i atendre les reivindicacions de les altres formacions polítiques”.

“Voler modificar al marc electoral a cop de decret és un risc enorme i, com diuen els juristes, no tanca el procés. El Consell ha demostrat no ser fiable, i hem de recordar la en eixe sentit la clavada de pota de incloure en l’Estatut una clàusula derogatòria del propi Estatut. L’actual Consell sols genera inseguretat jurídica, impròpia d’un país modern i democràtic. El que s’hauria de fer és escoltar els experts i encarregar informes complementaris a organismes jurídics no dependents del govern per trobar una solució”, va argumentar.

En tot cas, Marcos va insistir en què la solució definitiva passa “per un canvi d’actitud del PP des de la flexibilitat per poder negociar, tot i que siga de forma urgent, una nova llei electoral que incloga l’augment d’escons però també la rebaixa del llistó electoral per modernitzar i democratitzar el nostre sistema. És l’única forma raonable de desbloquejar aquest conflicte”.

domingo, febrero 18, 2007

Canvi Climàtic

“ÉS URGENT QUE EL CONSELL PRENGA MESURES PER A FRENAR EL
DETERIORAMENT DEL TERRITORI I EVITAR ELS EFECTES DEL CANVI CLIMÀTIC”
La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i
candidata a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, s’ha referit
hui a l’informe emès per la Comissió Europea en el qual adverteix que les
costes amb major pressió urbanística i turística són més vulnerables al
canvi climàtic. Glòria Marcos ha alertat del “terrible dany que està
patint el litoral mediterrani degut a la política depredadora del PP” i ha
manifestat la preocupació d’Esquerra Unida pel fet que “les decisions del
Consell no només afecten al nostre territori, sinó que també contribueixen
a empitjorar el problema del canvi climàtic al País Valencià”.
En este sentit, la candidata d’esquerres assegura que “és urgent i
necessari que el govern valencià considere seriosament una qüestió que ens
afecta a tots”. Glòria Marcos exigeix el PP “que prenga mesures polítiques
per a frenar el deteriorament del nostre territori i pose en marxa
campanyes de conscienciació ciutadana per a evitar els efectes del
calfament global al País Valencià”.
“Segons l’informe de la CE –continua Marcos- algunes localitats del
sud-oest europeu s’enfronten a una degradació mediambiental irreversible.
És evident que el model turístic del País Valencià ha superat tots el
límits de la sostenibilitat. L’aposta del PP per un turisme de sol i
platja basat en la massificació i el gigantisme comença a mostrar les
seues conseqüències reals, uns efectes que res tenen a veure amb les
repercussions propagandístiques que anuncia el Partit Popular”.
La coordinadora d’EUPV conclou que “el sector turístic del País Valencià
es troba en una situació tècnica de saturació i recessió, motiu pel qual
és necessari prendre mesures per a la recuperació del territori i el
paisatge, així com fer una aposta ferma per un turisme de qualitat que
potencie les zones d’interior, la cultura i la gastronomia del País
Valencià”.