lunes, febrero 19, 2007

DECRET DEL CONSELL

“NO PODEM ANAR A UNES ELECCIONS AMB LA INSEGURETAT JURÍDICA PROVOCADA PEL CONSELL”

La candidata de Compromís reclama al PP “flexibilitat” per tancar la Llei Electoral amb l’augment d’escons i la rebaixa del llistó electoral

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí que “no podem anar a unes eleccions com les properes autonòmiques amb la inseguretat jurídica provocada pel Consell i els decrets i maniobres para augmentar el número d’escons al Parlament Valencià sense modificar la Llei Electoral”, ha dit en referència a la intenció de l’executiu valencià de contemplar aquesta qüestió aprofitant un decret i la Llei de Govern.

La responsable política ha assenyalat que no es poden “obviar les opinions dels juristes que estan advertint que el procediment escollit pel Consell no és l’adequat i ens du a la celebració d’unes eleccions amenaçades per possibles impugnacions”, ha declarat, i ha atribuït la situació a la “inflexibilitat i l’autoritarisme del PP a l’hora de negociar la nova llei electoral en no voler escoltar i atendre les reivindicacions de les altres formacions polítiques”.

“Voler modificar al marc electoral a cop de decret és un risc enorme i, com diuen els juristes, no tanca el procés. El Consell ha demostrat no ser fiable, i hem de recordar la en eixe sentit la clavada de pota de incloure en l’Estatut una clàusula derogatòria del propi Estatut. L’actual Consell sols genera inseguretat jurídica, impròpia d’un país modern i democràtic. El que s’hauria de fer és escoltar els experts i encarregar informes complementaris a organismes jurídics no dependents del govern per trobar una solució”, va argumentar.

En tot cas, Marcos va insistir en què la solució definitiva passa “per un canvi d’actitud del PP des de la flexibilitat per poder negociar, tot i que siga de forma urgent, una nova llei electoral que incloga l’augment d’escons però també la rebaixa del llistó electoral per modernitzar i democratitzar el nostre sistema. És l’única forma raonable de desbloquejar aquest conflicte”.

No hay comentarios: