martes, febrero 20, 2007

DE NOU EL 5% ??

ESQUERRA UNIDA ADVERTEIX EL PSPV-PSOE QUE “LA NOVA LLEI ELECTORAL HAURIA DE CONTEMPLAR L’ELIMINACIÓ DE QUALSEVOL BARRERA”

La candidata de Compromís diu que si el PP “vol que les altres forces col·laborem haurà de cedir en eixe tema; si no, que no compten amb nosaltres”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí al PSPV-PSOE que no comparteix l’oferta llançada al PP de tancar un pacte per fer una nova llei electoral establint una barrera per a tindre representació a les Corts del 5% provincial.

Marcos ha deixat clar que “la nova llei electoral hauria de contemplar l’eliminació de qualsevol barrera o, com a mínim, anar al 3% autonòmic. Un 5%, tot i que siga provincial, continua sent un requisit antidemocràtic que no reconeix la pluralitat del País Valencià i, per tant, nosaltres no entraríem en eixe pacte”.

“És evident que ens trobem en una situació d’emergència i que s’hauria de fer una nova llei electoral perquè podem anar a unes eleccions autonòmiques amb una forta inseguretat jurídica. Però no podem fer una llei a qualsevol preu perquè el blindatge dels dos terços provocaria que la barrera es quedara al nostre sistema electoral per sempre”, va explicar.

Així les coses, Marcos va instar el PSPV-PSOE a què “qualsevol pacte que es faça amb el PP per fer la llei hauria d’incloure l’eliminació de la barrera del 5%. El Consell ha estat qui ha generat el problema i si vol que la resta de forces col·laborem haurà de cedir en eixe tema; si no, que no compten amb nosaltres”.

No hay comentarios: