sábado, abril 14, 2007

CONSIDEREM MÉS VIGENTS QUE NO MAI ELS VALORS REPUBLICANS DE L’ÈTICA I L’AUSTERITAT

La vigència dels valors republicans de l’ètica, l’austeritat i la solidaritat just en un moment en què la forma de governar, sobretot de la dreta, es basa en paràmetres absolutament contraris, ha dit la dirigent d’esquerres qui està participant al llarg de tot el cap de setmana als actes convocats amb motiu del 14 d’Abril a València, Paterna i amb el tren republicà que travessarà demà tot el País Valencià.

A més dels valors republicans, més vigents que no mai, La II República fou un període d’importantíssima modernització de l’Estat, sobretot en els serveis públics com ara la sanitat i l’educació que començaren a arribar als sectors més desafavorits. A més, amb la República es va aconseguir que àmplies capes de la societat prengueren consciència dels seus drets i existia un concepte de la pluralitat de l’Estat que encara és negat per la dreta.

Les commemoracions del 14 d’abril “han de servir, indefugiblement, per al reconeixement dels homes i les dones que deixaren la vida en defensa dels valors de la moderanitat i la solidaritat, en contraposició a una Espanya negra del nacionalcatolicisme que negava fins i tot la utilització de les llengües maternes.

Respecte dels actes commemoratius en si cada volta assisteix més gent i més jove, joves que volen saber la veritat, la part de la història que va quedar sepultada per les convencions i silencis de la Transició.
Davant l’escassa llei de la Memòria Històrica aprovada al Congrés, nosaltres continuen apostant per una legislació que permistisca realment recuperar la dignitat dels represaliats per la dictadura franquista. Ara més que mai, davant la pressió de la dreta i del revisionisme històric que tracta d’igualar el franquisme amb un moviment democràtic com la República, hem de reivindicar l’herència, la importància, la vigència i la legitimitat dels valors republicans

EL PP “NO HA FET RES PER LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES”

El Consell de la Generalitat no ha fet res, en dotze anys de govern, per garantir la igualtat entre homes i dones ni per millorar la conscienciació social davant els atacs i discriminacions a la dona.

Més bé al contrari, el PP ha fet tot aquest temps una política per a la dona de gestos i imatges per als mitjans de comunicació, com la d’ahir, amb les candidates, però buida de contingut i d’inversió pressupostària.

"masclistes i retrògrades” les crítiques a les mesures per garantir la paritat contingues a la llei d’igualtat. “És molt trist que fins i tot les dones del PP, com la pròpia alcaldessa de València, Rita Barberà, es presten a criticar mesures que van dirigides a millorar la presència de les dones en els àmbits de la política, la funció pública o l’empresa”.

“Nosaltres, per contra, considerem que la llei d’igualtat es queda curta i que seria necessari l’adopció d’un altre tipus de mesures de xoc, en l’àmbit autonòmic, com ara la creació d’una Conselleria de la Dona que coordinara les actuacions de les diferents administracions en temes tan greus com ara la violència de gènere. És a dir: s’ha de donar el major rang administratiu a l’àrea de l’administració que impulse polítiques transversals i integrals. Per això no és suficient una direcció general, cal una conselleria amb pressupost propi i suficient que nosaltres avaluem en l’entorn del 5% del pressupost.

La visió triomfalista del PP sobre la situació de les dones, en una comunitat com la nostra que encapçala els rànquings de dones assassinades i maltractades, ens sembla lamentable.

Fracàs de la política industrial del Consell

El possible tancament definitiu de l’empresa Ferrys de Canals, circumstància que va qualificar com el símbol del fracàs de les polítiques industrials del Consell. O, més bé, la conseqüència de la manca d’una política decidida de promoció i modernització del nostre teixit industrial tradicional en benefici de les activitats empresarials especulatives lligades a la construcció.
El PP haurà de donar explicacions per la seua inacció davant el desmantellament de la nostra indústria tradicional i del conseqüent deteriorament del treball estable per a milers de famílies del País Valencià

viernes, abril 13, 2007

EL MOVIMENT REPUBLICÀ, UN TREN EN MARXA

Es compleixen 76 anys de la proclamació de la II República, el primer règim democràtic de la nostra Història, que va instaurar un vertader Estat de dret. Va portar també grans esperances de reforma social, que s’acabaren amb la derrota en la Guerra Civil enfront dels militars sublevats al servei de les classes dominants. Durant quaranta anys, el franquisme va tractar d’esborrar la memòria col·lectiva d’aquells fets, però no ho va aconseguir.

El 14 d’abril continua sent celebrat, cada vegada amb més força, com una data fonamental per al record i per a la reivindicació. Inclús en els temps de la dictadura, moltes famílies treballadores feien el seu particular homenatge privat a la República a través de gestos simbòlics però carregats de sentiment. Després, quan els polítics de la transició ens imposaren la monarquia sense preguntar, la decepció no ens va fer oblidar que el camí és llarg i tot està per fer. Companyes i companys de l’esquerra alternativa assumiren la dura tasca de recuperació del moviment republicà, que ha comptat sempre amb la presència i el compromís d’Esquerra Unida del País Valencià.

Ara podem dir que s’ha assolit una repercussió important. Cada any són més i més joves les persones que se sumen a la multitud d’actes republicans al llarg i ample del País Valencià i de tot l’Estat. Les banderes tricolors onegen a les manifestacions contra la guerra, el 8 de març, el 25 d’abril o el primer de maig. I el 14 d’abril ens trobem tots i totes al cementiri de Paterna per honrar la memòria dels afusellats.

Enguany el tren republicà recorrerà de Nord a Sud el País Valencià ple de persones entusiastes per construir un nou País, una nova societat, on es facen realitat els somnis d’aquells que donaren la seua vida per defensar la llibertat i la justícia social. El moviment republicà està més viu que mai per la participació de les dones i homes que dia a dia lluiten en tots els fronts de l’esquerra: en el sindicalisme, en l’ecologisme, en el feminisme, en la solidaritat amb els immigrants…

No es tracta sols de mirar enrere per recordar sinó sobretot de reivindicar, ara i ací, el nostre dret a la República, és a dir, a la democràcia. L’elecció popular de tots els càrrecs públics és una exigència mínima inqüestionable, però a més cal defensar l’aplicació efectiva dels valors republicans que han guiat les lluites populars des dels temps de la Revolució Francesa: la llibertat, la igualtat , la fraternitat i la sororitat..

Crisi interna al PP

"LA CRISI DEL PP PER CONFIGURAR LES LLISTES ÉS EL PRELUDI DE LADERROTA ELECTORAL"Glòria Marcos, coordinadora d'Esquerra Unida: "Camps pretén fer trampes ala justícia, incorporant un rosari d'imputats per corrupció a les llistesper tal d'allargar artificialment els processos judicials: HernándezMateo, Alperi, Castedo"La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat assegura quela crisi oberta en el Partit Popular per configurar les llistes "és elpreludi de la derrota electoral"."Tot confirma -explica Marcos- què la dreta valenciana ha tirat latovallola davant les dolentes expectatives als propers comicis autonòmics.La inclusió de tots els consellers en les llistes, la baralla pública pelsescons i la intercessió de la direcció en el conflicte apunta a unadavallada de vots espectacular"La coordinadora de la formació d'esquerres afirma que "si no ens trobaremdavant del final de cicle de les majories absolutes del PP, laconfiguració de les llistes seria més tranquil·la perquè Camps podriaprometre llocs a l'administració pública per compensar als damnificats.Ara, quan anem cap a un escenari plural on el PP perdrà bona part del seupoder institucional, i no només a la Generalitat, tots volen aferrar-se aun lloc d'eixida en les llistes i la baralla és monumental".Sobre la probable incorporació de Pedro Hernández Mateo, Luis Díaz Alperii Sonia Castedo a la llista d'Alacant, Marcos considera que "Camps preténfer trampes a la justícia, incorporant un rosari d'imputats per corrupcióa les llistes per tal d'allargar artificialment els processos judicialsals que s'enfronten perquè previsiblement estaran aforats"."Una nova majoria a Les Corts legislarà en favor de la transparència iobligarà a tots els diputats i diputades a declarar públicament els seusbens i patrimoni. Serà molt interessant que la ciutadania conega elsingressos de Hernández Mateo, Alperi i Castedo, entre d'altres, per tald'investigar la seua procedència"."Camps ha fet un pacte, el que a Itàlia s'anomena omertà, per tal d'amagarels draps bruts dels seus correligionaris. Un pacte molt perillós entrel'actual president i els presumptes corruptes, que destaparem a partir del28 de maig alçant les catifes de la Generalitat i obrint les finestres deles conselleries per esbrinar que amaguen amb tant de secretisme"

Cal canviar la legislació urbanística al PV

“L’ÚNICA EIXIDA DAVANT L’INFORME DE LA UE ÉS CANVIAR LA LEGISLACIÓ I LA POLÍTICA URBANÍSTICA”

La candidata de Compromís diu que el Consell “està fent el ridícul amb les seues fugides cap endavant, les seues teories conspiratòries i el seu victimisme”

La coordinadora d’Esquerra Unida i candidata a la presidència de la Generalitat pel Compromís pel País Valencià, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí que l’única eixida possible davant l’aprovació de la Comissió de Peticions del Parlament Europeu de l’informe dels europarlamentaris “és canviar la legislació i la política urbanística valenciana”.

“El govern valencià ha quedat en evidència davant tota Europa no per una conjura contra el País Valencià, sinó per una política amb l’urbanisme, responsabilitat directa del Partit Popular, que ens ha situat en l’ull de l’huracà”.

A continuació, Marcos va criticar l’actitud del Consell i del conseller Esteban González Pons davant el “molt seriós correctiu de la Unió Europea” i els va acusar de “fer el ridícul amb les seues fugides cap endavant, les seues teories conspiratòries, que recorden als subterfugis i excuses habituals del PP per no fer front als problemes, i un victimisme que ratlla en el patetisme”.

“L’únic càncer per al turisme i per a l’economia del País Valencià és un govern del PP que ens està duent a poc a poc al col·lapse amb el seu patrocini de l’economia especulativa i de l’enriquiment ràpid. Si algú està fent tot el possible per carregar-se el turisme és el PP, encabotat en fer del litoral valencià el més saturat i insostenible de tota Europa”, va concloure.

Així les coses, la dirigent d’Esquerres va assenyalar que sols “existeix una garantia de canviar la política i la legislació urbanística al País Valencià i és que Esquerra Unida i el Compromís tinguen la capacitat suficient d’incidir en les polítiques que es facen més enllà del mes de maig”.

miércoles, abril 11, 2007

CAMPS ESTÀ FENT EL RIDÍCUL PER INTENTAR ARRAPAR UN GRAPAT DE VOTS DEL BLAVERISME

La vena decensors franquistes espanta també dins de la seua pròpia organització,tal i com demostren les declaracions de Josep Piqué. Crec que després de les paraules del líder del PP a Catalunya, Josep Piqué, el Consell hauria de fer marxa enrere i acceptar l'emissió de la televisió pública catalana al País Valencià. Camps està fent el ridícul, senzillament, perintentar arrapar un grapat de vots del blaverisme més reaccionari donatque els números semblen no quadrar-li en les enquestes. Després d'haver reagrupar a tota la dreta fins a la més extrema en les mobilitzacions amb'aguilutxos' contra el govern central, ara els falta absorbir el secessionisme lingüístic que sembla que es presentarà per separat als propers comicis.Tot i això, la vena de censors franquistes espanta també dins de la seuapròpia organització tal i com demostren les declaracions d'avui mateix de Josep Piqué. Insistim en la necessitat de permetre l'emissió de les tres televisions públiques a tot l'àmbit lingüístic de parla catalana i això amb independència que sota la gestió de socialistes i populars la qualitatde Canal 9 no és precisament per a sentir-se orgullosos. Si Francisco Camps no accepta aquesta proposta és perquè el PP ja ha decidit que emprarà les habituals claus de crispació en la campanya i les apel·lacionscada volta menys dissimulades al secessionisme lingüístic. En tot cas, advertim que el PP s'equivoca greument perquè l'anunci de l'apagó de TV3 està provocant un malestar generalitzat entre la societat valenciana, que no entén aquest nou cas de boicot i censura cap a una televisió que és vista per milers de persones.Si Camps no recula s'enfrontarà a importants mobilitzacions per aquest tema a les quals Esquerra Unida estarà present.

EL SALARI DELS VALENCIANS I LES VALENCIANES HA CAIGUT EN 2006 PERSOTA DELS NIVELL DE L'ANY 2000

El 20% de les ciutadanes iels ciutadans viuen, segons l'INE, per sota del llindar de la pobresa, iaquesta cada cop respon més al perfil de dona i jove. Culpem al Consell d'una gestió econòmica irresponsable per haver permès ipotenciat la descapitalització de la indústria per a que totes lesinversions alimentaren l'economia especulativa de la rajola. El resultatés un creixement desequilibrat amb greus amenaces per als treballadors iles traballadores ofegats per la precarietat i un futur laboral cada diamés incert . De fet, Entre 2000-2005, la taxa de variació del volum d'activitat en laindústria va ser d'un 0%, i no va decréixer gràcies fonamentalment alsector metal·lúrgic. Dos sectors molt importants al País Valencià pelvolum d'ocupació que representen com són el tèxtil i el cuiro i calçat vandecréixer un 20,4%."Els efectes de la política econòmica del PP són ja a hores d'ara més quesensibles per a àmplies capes de la societat. El 20% de les ciutadanes iels ciutadans viuen, segons l'INE, per sota del llindar de la pobresa, iaquesta cada cop respon més al perfil de dona i jove. El salari real dels valencians va caure en 2006 per sota del nivell de sis anys enrere,segons un informe elaborat per l'escola de negocis IESE- IRCO (genssospitosa d'esquerrana). Així el sou mitjà real al País Valencià se situaen 1.383 euros, menys que a l'any 2000. El fet que el salari real dels valencians i lesvalencianes siga de 170 euros menys que a la resta de l'estatal (1.553)representa una pèrdua de poder adquisitiu insuportable per a les famílies.En aquests moments estem 11 punts per sota de la mitjana i això quan lanostra economia depèn cada cop més de una construcció que dona símptomesmés que evidents de saturació.El Consell en mans del PP ha estat un càncer per a les famílies. Sota elsdesignis del govern de Camps el salari real ha baixat de 1.404 euros en2003 als 1.383 actuals i, tot indica, que de perpetuar-se aquesta situacióprompte no només les altíssimes hipoteques sinó també els bens de consummés bàsics estaran a l'abast d'un grup molt reduït".Junt a la irresponsable gestió pel que fa a l'economia, l'enorme dèficit públic, l'11'3 del PIB que suposa un deute de 2.238euros per persona, és una rèmora molt important per al creixement. El deute públic no s'ha invertit en millorar els serveis públics com lasanitat o l'educació, i tampoc en recolzar els sectors estratègics permillorar la seua competitivitat. Res d'això, la despesa responexclusivament a fastos i projectes ruïnosos per a la majoria del que s'haaprofitat un grapat d'amics de la dreta valenciana. Adjunte salari real per CC.AA al tercer trimestre de 2006 i evolució delsalari mitjà real al País Valencià entre 2000 i 2006 segons IESE/Adeccofet públic recentment (www.iese.edu/es/files/5_25821.pdf).

HA FRACASSAT EN LA SEUA ESTRATÈGIA DE CONFRONTACIÓ URBANÍSTICA AMB LA UE

La visita a Brussel·les dels consellers Esteban González Pons i Milagrosa Martínez és la demostració que el Consell ha fracassat estrepitosament en la seua estratègia de confrontació urbanística amb la Unió Europea i l’intent de desacreditar les visites i els informes dels europarlamentaris.

Ens sembla tot un paperot per part del PP que després de la criminalització i els atacs als eurodiputats i d’haver generat una gran confrontació amb la Unió Europea ara es tracte de salvar la cara en Brussel·les per la porta falsa.

Per desgràcia per al PP, tots els intents de llavar la cara de l’urbanisme que s’ha fet al País Valencià estan fracassant perquè les evidències són les que són. Ni el canvi de titular a la Conselleria, ni les campanyes d’intoxicació pseudoecològiques de González Pons ni els atacs a Europa, ni el victimisme poden amagar que al País Valencià s’està visquent una situació límit.
La dirigent d’esquerres va especificar que al mateix temps que el Consell va a Brussel·les per tractar d’aconseguir un complicat llavat d’imatge, la Generalitat continua aprovant plans urbanístics impossibles com el Nou Mil·leni de Catarroja, Gran Manises o Sociópolis.

L’únic missatge creïble que podem traslladar a Europa és un canvi de la legislació urbanística que impedisca els abusos i el descontrol i, mentre, una moratòria que ens ajude a reordenar el territori. Fora d’això, el que puga explicar el Consell a Europa no té credibilitat.

martes, abril 10, 2007

LIMITAR LA PUBLIDAD INSTITUCIONAL AL 0'1% DEL PRESUPUESTO

Una Ley Valenciana de Publicidad Institucional que prohíba expresamente el "autobombo" en el que el Consell está gastando 100 millones de euros. Esquerra Unida impulsará una Ley Valenciana de Publicidad Institucional con el propósito de impedir la propaganda electoral encubierta y el despilfarro de recursos públicos con el único objetivo dehacer autobombo de la 'supuesta' gestión realizada por el gobierno.La Ley de Publicidad Institucional aprobada en elCongreso de los Diputados es incompetente en lo que se refiere a los gobiernos autonómicos y municipales, tal y como ha declarado la comisión encargada de controlar y suspender los anuncios. Por ello, EUPV pondrá enmarcha una ley autonómica en la próxima legislatura que "vaya más allá de las limitaciones marcadas por la norma estatal".Entre otras medidas, la formación de izquierdas quiere "limitar lapublicidad institucional al 0'1% del presupuesto y eliminar toda aquella propaganda encaminada a alabar los bondades de la acción de gobierno o simplemente a manipular la realidad, cómo hace el PP en estos momentos. ElConsell tiene en marcha, o programadas, campañas publicitarias por valorde unos 100 millones de euros y ninguna de ellas va encaminada a laconcienciación de la ciudadanía en algún tema social importante sino,simple y llanamente, se trata de un ejercicio de hagiografía del PartidoPopular".Una nueva mayoría en Les Corts convertirá la austeridad en uno de los principales pilares de la acción degobierno, lejos del actual derroche del que se jacta el ejecutivo deCamps. Los fastos y gastos suntuosos están mermando las arcas públicas demanera indecente y los 60 millones de la visita del Papa, los1'2 millones de la exhibición de Fórmula 1, los 100 millones depropaganda, la dilapidación de recursos en Les Corts Valencianes enregalos y restaurantes de lujo y, tantos y tantos agujeros perpetrados por el PP en los presupuestos públicos que deberían ir a cubrir las deficiencias de los servicios públicos. Se da la paradoja que, en muchos casos, la publicidad contratada supera el gasto de la gestión realizada. El ejemplo sintomático fue la campaña de Eduardo Zaplana quien, como ministro de trabajo, gastó más en publicitar la mísera subida de las pensiones que en financiarla.Los consellers y presidente de la Generalitat no son más que discípulos aventajados del expresident.

DEBATES A TRES

Los socialista están equivocándose en su estrategia porque la única alternativa real al PP pasa por una nueva mayoría plural con una importante representación de EU y el Compromís. Un debate a dos entre Camps y Pla, tal y como lo propone el partidosocialista, es una estafa a la democraci".La Unió de Periodistas ya ha pedido un debate plural en el que todas lasfuerzas con representación en Les Corts y que previsiblemente tendrán unafuerza importante en el próximo parlamento estén representadas, por ello no tiene ningún sentido que el PSPV-PSOE sigainsistiendo en un cara a cara cuando todas las encuestas apuntan a unparlamento plural y un previsible escenario sin mayorías absolutas.La ciudadanía merece contrastar las opciones reales de programa electoralque se aplicarán a partir del 27 de mayo, porque lo contrario sería undebate propio de programas de cotilleos en el que pesarían más lascuestiones superfluas que las propuestas políticas. Esquerra Unida, a través de su representante en el consejo deadministración de RTVE trasladará la petición de un debate a tres y surechazo absoluto a un cara a cara. Los socialistas están equivocándose en suestrategia electoral porque la única alternativa real al Partido Popular,tanto en les Corts como en el ayuntamiento de Valencia, pasa por una nuevamayoría plural en la que Esquerra Unida y el Compromís definirá buenaparte de las políticas.El cambio es posible, después de 12 años de mayoría absoluta del PP, y loes gracias a la coalición electoral de la izquierda plural formada porEsquerra Unida, Bloc y formaciones ecologistas y republicanas. ElCompromís pel País Valencià hará posible el fin de la pesadilla del PP yel PSOE debe empezar a asumirlo, porque solos no son ninguna garantía decambio".

domingo, abril 08, 2007

HAY QUE PARARLOS, YA

"UNA NUEVA MAYORÍA ANULARÁ LOS PROYECTOS QUE APRUEBE URBANISMO"Glòria Marcos, coordinadora de EUPV: "Durante 12 años el PP se hagobernado en beneficio de unos pocos y ahora aprovechan los minutos de labasura para seguir perpetrando la destrucción del territorio"La candidata de Compromís a la presidencia de la Generalitat asegura queel Partido Popular "aprieta el acelerador de la destrucción del territorioporque el 27 de mayo van a perder las elecciones y sus sociosespeculadores les exigen las recalificaciones prometidas".La próxima tramitación en la comisión de urbanismo de 50 proyectos, entreellos el Nou Mil.leni de Catarroja, Nou Manises y el Brosquil de Cullera"demuestran -según Marcos- que la derecha valenciana se teme lo peor y noquiere dejar pasar la oportunidad de favorecer los grandes pelotazos en elpoco tiempo que les queda".La candidata de izquierdas exige a Camps que "frene la hipoteca que suconseller sandía nos quiere dejar como herencia a los valencianos yvalencianas. Durante 12 años el Partido Popular se ha dedicado a gobernaren beneficio de unos pocos y ahora quieren aprovechar los minutos de labasura para seguir perpetrando la destrucción del territorio"."Esquerra Unida ha anunciado que decretará una moratoria urbanística yrevertirá los proyectos como el de Nou Mil.leni, Nou Manises y Brosquilsin justificación urbanística ninguna y sin los recursos hídricosgarantizados. Por eso los amigotes del PP presionan a la administraciónpara que no pare el negocio de cemento a la vista de un nuevo escenariosin mayorías absolutas donde la voz de Esquerra Unida será determinante".Marcos anuncia que "la primera medida que tomará una nueva mayoría en LesCorts Valencianes será anular las tramitaciones de estos proyectos quesuponen un derroche de recursos naturales intolerable".La coordinadora de la formación de izquierdas explica que los proyectos deNou Mil.leni y Nou Manises son "especialmente hirientes" porque estánpatrocinados e impulsados por el Instituto Valenciano de la Vivienda "unaempresa pública que lejos de dedicarse a construir viviendas asequiblespara garantizar el derecho constitucional a un hogar digno, se haconvertido en un agente especulador asociado con los depredadores delterritorio"

PROPOSTES AL VOLTANT DEL CANVI CLIMÂTIC

L'URBANISME DEL PP AGREUJA LES CONSEQÜÈNCIES DEL CANVI CLIMÀTIC
Glòria Marcos, candidata Compromís a la presidència de la Generalitat:"Les decisions del Consell no només afecten al nostre territori, sinó quetambé contribueixen a empitjorar el problema del canvi climàtic al PaísValencià"Després de la presentació de l'informe del Grup Intergovernamentald'Experts de Nacions Unides, la coordinadora d'EUPV assegura que lesnefastes conseqüències sobre el medi, la salut i l'economia del canviclimàtic "no s'estan prenent seriosament des de l'administracióautonòmica, tal i com demostra que la secretària autonòmica de territoris'haja felicitat per la tasca realitzada per la Generalitat".Marcos afirma que "la política urbanística de cimentació de la costapromoguda pel Partit Popular al País Valencià és una irresponsabilitatperquè agreuja l'avanç de la mar cap a l'interior". EUPV aposta per "uncanvi radical" en la política urbanística, energètica i medi ambiental dela Generalitat "basat en l'estalvi, el respecte pel medi i la implantaciód'energies renovables i netes, just en direcció contrària a l'actual".Igualment, alerta del "terrible dany que està patint el litoralmediterrani degut a la política depredadora del PP" i ha manifestat lapreocupació d'Esquerra Unida pel fet que "les decisions del Consell nonomés afecten al nostre territori, sinó que també contribueixen aempitjorar el problema del canvi climàtic al País Valencià".En este sentit, la candidata d'esquerres assegura que "és urgent inecessari que el govern valencià considere seriosament una qüestió que ensafecta a tots". Glòria Marcos exigeix el PP "que prenga mesures polítiquesper a frenar el deteriorament del nostre territori i pose en marxacampanyes de conscienciació ciutadana per a evitar els efectes delcalfament global al País Valencià"."Algunes localitats del sud-oest europeu s'enfronten a una degradaciómediambiental irreversible. És evident que el model turístic del PaísValencià ha superat tots el límits de la sostenibilitat. L'aposta del PPper un turisme de sol i platja basat en la massificació i el gigantismecomença a mostrar les seues conseqüències reals, uns efectes que res tenena veure amb les repercussions propagandístiques que anuncia el PartitPopular".La coordinadora d'EUPV conclou que "el sector turístic del País Valenciàes troba en una situació tècnica de saturació i recessió, motiu pel qualés necessari prendre mesures per a la recuperació del territori i elpaisatge, així com fer una aposta ferma per un turisme de qualitat quepotencie les zones d'interior, la cultura i la gastronomia del PaísValencià".

HAY QUE FRENAR LA ESPECULACIÖN

"EL IVVSA Y LAS CAJAS DE AHORRO ESTÁN SECUESTRADAS POR LOS ESPECULADORES"
Glòria Marcos, coordinadora de EUPV: "Promoveremos una nueva legislaciónque prohíba poblacionales superiores al 20% y la obligatoriedad dereservar el 50%, como mínimo, a viviendas de protección oficial"La candidata de Comprimís a la presidencia de la Generalitat ha anunciadoesta mañana que Esquerra Unida promoverá la reforma en profundidad de laLey de Ordenación del Territorio, la del Suelo No Urbanizable y la LeyUrbanística Valenciana "de manera que este conjunto de normas legales y sunecesario desarrollo reglamentario esté fundamentado en los principios desostenibilidad y racionalidad en la planificación, y que se ponga fin aldescontrol territorial, a la especulación, a la edificación desmesurada ya las agresiones al medio ambiente"."La figura del agente urbanizador de la actual legislación supone que elurbanismo está supeditada a los designios del beneficio económico a cortoplazo. Una nueva normativa ha de devolver a la administración pública, enexclusiva, el papel de ordenador del territorio. Sólo de esta manera seráposible, con una administración transparente y garante del interésgeneral, impedir el tráfico de influencias que en la actualidad permitelos pelotazos"Marcos sostiene que para "reconducir la situación es imprescindible partirde la moratoria urbanística y la reversión de los PAIs aprobados fuera delos PGOU o sin los recursos hídricos garantizados. Únicamente frenando ladestrucción del territorio y reformando la actual legislación denunciadopor el Parlamento Europeo podremos poner las bases de un nuevo urbanismoal servicio de la ciudadanía y en contra de los especuladores".La candidata de izquierdas adelanta que, entre otras medidas, las nuevasnormativas incluirán preceptos ya aplicados en otras comunidades como "laprohibición de crecimientos urbanísticos que representen aumentospoblacionales superiores al 20% o la obligatoriedad de reservar el 50%,como mínimo, a viviendas de protección oficial"."Es imprescindible poner freno a la actual escalada de precios y eso sóloes posible desde la intervención directa de la Generalitat. Los bolsillosde los trabajadores y las trabajadoras no soportan inflaciones del preciode la vivienda como los actuales entre el 15 y el 20% anual", por elloEsquerra Unida transformará el IVSSA en una empresa pública deconstrucción de viviendas asequible y las cajas de ahorros en entidades definanciación de un urbanismo sostenible "en la actualidad tanto el IVSSAcomo las cajas, en manos del PP, están secuestradas por losespeculadores"."El precio de la vivienda ha de adaptarse al índice de precios al consumo,cómo cualquier otro producto o servicio de primera necesidad"

CAMPS I LA FÓRMULA 1

CAMPS NO POT HIPOTECAR EL FUTUR DEL PAÍS VALENCIÀGlòria Marcos, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià: "Elcircuit urbà de Fórmula 1 no es farà però Camps està negociant unaindemnització per a Ecclestone que haurem de pagar tots i totes lesvalencianes.La candidata de Comprimís a la presidència de la Generalitat considera que"la intenció de Francisco Camps de signar un acord per realitzar una provade Fórmula 1 pels carrers de la ciutat de València suposa un frau a menysde 50 dies de les eleccions autonòmiques"."El govern del PP ens deixarà com a herència un deute que representa el11'3% del PIB i Camps està decidit a continuar ampliant aquestmalbaratament de recursos fins a l'últim dia. Ell és conscient que elcircuit urbà no veurà la llum perquè anem cap a un escenari sense majoriesabsolutes i Esquerra Unida ja ha descartat el desgavell".Tot ai això, Marcos es mostra convençuda que "Camps està negociant ambEcclestone una indemnització quan una nova majoria anul.le el contracte,d'altra manera el cap de la Fórmula 1 no accediria a fer el previsibleanunci abans de les eleccions".La candidata d'esquerres recorda que el circuit de Xest va costar 42milions d'euros que ara "tornem a tirar al fem perquè cal afavorir elsnegocis del gendre d'Aznar, Alejandro Agag, i el capritx de Camps ésrealitzar la competició en la via urbana".Per tot això, Marcos exigeix a Camps que "deixe d'hipotecar el futur delPaís Valencià comprometent despeses astronòmiques amb els impostos de laciutadania".La candidata a la presidència de la Generalitat proposa a Francisco Campsque "junt al proper anunci de l'acord de la Fórmula 1 signe que assumiràpersonalment la despesa que ocasionarà l'anulació del contracte ambEcclestone per convertir València en un circuit de cotxes"