sábado, abril 14, 2007

EL PP “NO HA FET RES PER LA IGUALTAT ENTRE HOMES I DONES”

El Consell de la Generalitat no ha fet res, en dotze anys de govern, per garantir la igualtat entre homes i dones ni per millorar la conscienciació social davant els atacs i discriminacions a la dona.

Més bé al contrari, el PP ha fet tot aquest temps una política per a la dona de gestos i imatges per als mitjans de comunicació, com la d’ahir, amb les candidates, però buida de contingut i d’inversió pressupostària.

"masclistes i retrògrades” les crítiques a les mesures per garantir la paritat contingues a la llei d’igualtat. “És molt trist que fins i tot les dones del PP, com la pròpia alcaldessa de València, Rita Barberà, es presten a criticar mesures que van dirigides a millorar la presència de les dones en els àmbits de la política, la funció pública o l’empresa”.

“Nosaltres, per contra, considerem que la llei d’igualtat es queda curta i que seria necessari l’adopció d’un altre tipus de mesures de xoc, en l’àmbit autonòmic, com ara la creació d’una Conselleria de la Dona que coordinara les actuacions de les diferents administracions en temes tan greus com ara la violència de gènere. És a dir: s’ha de donar el major rang administratiu a l’àrea de l’administració que impulse polítiques transversals i integrals. Per això no és suficient una direcció general, cal una conselleria amb pressupost propi i suficient que nosaltres avaluem en l’entorn del 5% del pressupost.

La visió triomfalista del PP sobre la situació de les dones, en una comunitat com la nostra que encapçala els rànquings de dones assassinades i maltractades, ens sembla lamentable.

Fracàs de la política industrial del Consell

El possible tancament definitiu de l’empresa Ferrys de Canals, circumstància que va qualificar com el símbol del fracàs de les polítiques industrials del Consell. O, més bé, la conseqüència de la manca d’una política decidida de promoció i modernització del nostre teixit industrial tradicional en benefici de les activitats empresarials especulatives lligades a la construcció.
El PP haurà de donar explicacions per la seua inacció davant el desmantellament de la nostra indústria tradicional i del conseqüent deteriorament del treball estable per a milers de famílies del País Valencià

No hay comentarios: