viernes, marzo 09, 2007

CAMPS FUIG DEL PV PER DEFUTGIR ELS ERRORS

“CAMPS FUIG DEL PAÍS VALENCIÀ PER ESQUIVAR ELS GREUS PROBLEMES QUE AFECTEN AL CONSELL”

La coordinadora d’EUPV, Glòria Marcos, assegura que Francisco Camps no es reuneix públicament amb les víctimes de l’accident del metro “perquè els hauria d’explicar que la manca d’inversió va provocar el sinistre”

La candidata del Compromís a la presidència de la Generalitat analitza el viatge de Franscisco Camps a Berlín com “un intent desesperat per amagar-se davant els greus problemes que afecten el Consell”, donat que aquesta setmana havia de rebre a l’associació de víctimes del sinistre del metro de València i respondre a Les Corts sobre greus delictes relacionats amb Terra Mítica que presumptament ja salpiquen l’executiu valencià.

Pel que fa a l’associació de víctimes del metro “Camps ha impedit en tot moment donar la cara davant aquest greu tema. Ho va fer en la comissió d’investigació i en el plenari de les Corts i, ara, ho fa esquivant a les víctimes perquè els hauria d’explicar que una minúscula inversió de 60.000 euros en balisses de frenat automàtic hauria evitat el sinistre”

“Tot els informes apunten que la causa de l’accident va ser la velocitat amb que el tren va entrar en la fatídica corba, una situació evitable amb un sistema de reducció de velocitat i de frenat que està instal·lat a la resta de trens subterranis de tot l’estat. Però Camps ha decidit mirar cap a un altre costat i no fer dimitir ni a Ramón García Antón, ni a la gerent de FGV ni, tan sols, al responsable de seguretat de l’empresa pública.

Pel que fa a les factures falses i els sobrecostos de Terra Mítica, Marcos explica que “Camps ha excusat la seua presència a les darreres dos sessions de control de Les Corts on Esquerra Unida anava a preguntar sobre el fet que la consellera Gema Amor implicara a altres membres del consell en la gestió del parc d’atraccions”

“El president de la Generalitat ha esgotat el període de sessions d’aquesta legislatura sense explicar com es possible que l’empresa pública Societat Parc Temàtic d’Alacant, actual SPTCV, permetera i els fera càrrec dels sobrecostos i les factures falses d’empreses fantasmes de l’entramat muntat per enriquir-se i no pagar a l’Agència Tributària”

En definitiva, Marcos posa el sinistre del metro i la gestió de Terra Mítica com “els millors exemples que Camps ha dimitit ja de gestionar la Generalitat” i anuncia que “Esquerra Unida reobrirà en la propera legislatura aquest dos temes per a que es faça justícia amb les víctimes i per a conèixer fins on arriben les corrupteles en el parc d’atraccions de Benidorm”.

EL PP HA POSAT LES CORTS VALENCIANES AL SERVEI DELS INTERESSOS DE MADRID

El Partit Popular denigra la màxima institució del País Valencià per publicitar la manifestació reaccionària del dissabte a Madrid. L’espectacle d’ahir a Les Corts respon “únicament” a una estratègia“electoralista”.El PP ha posat la màxima institució del País Valencià al serveis dels interessos de Marina Rajoy i de la convocatòria de la manifestació reaccionària del dissabte a Madrid, en una actitud que menysprea i denigra Les Corts Valencians. La dreta valenciana no s’ha cregut mai la descentralització de l’Estat espanyol i, per això, empra les institucions valencianes únicament com una prolongació de la seua direcció de partit a nivell espanyol. Han demostrat sobradament que el tema de la seguretat ciutadana no era més que una cortina de fum per atacar al govern central i, ara, com que la consigna deMadrid és un altra, han canviat el discurs d’acord amb els seus interessos. No es pot exercir de govern i oposició alhora, que és el que està fent el PP al País Valencià. No els hi preocupa la situació dela sanitat, l’educació, la seguretat o el benestar social. Ells només pensen en clau estatal i queda clar que qui mana a la Generalitat i témajoria absoluta a Les no és Camps sinó Rajoy. Esquerra Unida aposta per unes institucions valencianes al servei dels ciutadans i les ciutadanes valencianes i no en benefici d’un partit que,amés, ha renunciat al centre polític per ubicar-se on més còmodes se sent,en l’extrema dreta i de la mà dels qui enyoren el franquisme. Les eleccions de maig són també una oportunitat que no podem desaprofitar per ubicar els problemes reals dels valencians i les valencianes en elprimer lloc de l’agenda de Les Corts i desterrar les polítiques servilistes dels interessos del PP de Madrid.

jueves, marzo 08, 2007

RIBA-ROJA: TARAZONA FORA DE L'ALCALDIA

EL PP DEU EXPULSAR IMMEDIATAMENT TARAZONA D'ACORD AMB EL SEU CODI ÈTIC
La coordinadora d'Esquerra Unida, Glòria Marcos, assegura que "la dretavalenciana empra l'urbanisme per passar la safata i subhasta els PAIs almillor postor"La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat afirma que"el cas de l'alcalde de Riba-roja se suma a un llarg llistat de càrrecspúblics del PP imputats per greus delictes de corrupció i encara el PartitPopular té per estrenar el seu codi ètic", per això exigeix "l'expulsióimmediata de Tarazona d'acord amb el propi codi ètic del Partit Popular"..Marcos recorda que segons les pròpies normes internes del PP "Tarazona aligual que Alperi, Fabra, Medina i Hernández Mateo haurien de ser apartatsimmediatament del partit" però és més "l'ex alcalde de Vila-real, ManuelVinalonova, ha estat condemnat i inhabilitat per prevaricació i conservael carnet del partit i se'l va acomiadar amb homenatges que demostraven lamanca de respecte per les resolucions judicials. Una mostra que elsimputats i els condemnats tenen cabuda en el Partit Popular".Tornant al tema de Tarazona, la coordinadora de la formació d'esquerresconsidera que "la pràctica de l'urbanisme a la carta a canvi de'donacions' demostra la connivència del PP amb l'especulació. Els regalsque rep Tarazona els acaben pagant els ciutadans i les ciutadanesmitjançant les seus hipoteques eternes"."La dreta valenciana empra l'urbanisme per passar la safata i subhasta elsPAIs al millor postor. La desvegonya de Tarazona ha estat tal que, fins itot, ha emprat el seu vot per aprovar el PAI de Porxinos on els seusfamiliars tenen interessos concrets, segons es desprèn de la investigaciójudicial"Per això, Marcos assegura que "Esquerra Unida es presenta a les eleccionsamb el ferm propòsit d'acabar amb la barra lliure de la que gaudeixen aracorruptes i corruptors, amb personatges que subhasten al millor postor elsrecursos naturals i hipotequen el País Valencià"."L'alcalde de Riba-roja és un dels millors exemples de com els favorsurbanístics es compren a canvi de donacions milionàries que Tarazona diuque van destinades a les arques públiques, però que una investigació enprofunditat haurà de determinada de manera clara perquè les sospites sónmolt greus"

martes, marzo 06, 2007

TRAMPES DEL PP

ELS MESOS QUE FALTEN FINS LES ELECCIONS ESTARAN PLENS DE TRAMPES I MANIOBRES BRUTES DEL PP”

La candidata de Compromís diu que l’alimentació de “partits fantasma” i la manipulació de censos constitueixen “la punta del iceberg” del que vindrà més endavant

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha augurat aquest matí “uns mesos fins les eleccions autonòmiques i municipals del mes de maig plens de trampes i maniobres brutes del Partit Popular que farà tot el possible i l’impossible per no perdre el poder”.

En eixe sentit, Marcos va afegir que la “manipulació de censos electorals a diferents pobles, l’alimentació de partits i candidatures fantasma per debilitar l’esquerra, les subvencions amb diners de tots a entitats i col·lectius afins a la causa o el bombardeig de propaganda del PP disfressada de publicitat institucional constitueixen la punta del iceberg del que vindrà més endavant”.

“Això, per no esmentar la manipulació que estem sofrint a Canal 9 i que està arribant a uns extrems inconcebibles fins i tot per al que ens té acostumats l’ens públic”, afegí.

La dirigent d’esquerres, en eixe sentit, va advertir que la seua formació “va a estar vigilant per denunciar tots els intents de manipulació del procés electoral per part del PP” però va demanar al mateix temps dels poders públics i, sobretot de les instàncies judicials, “el coratge suficient per no deixar que els populars continuen degradant la democràcia i desnaturalitzant les eleccions”.

DAVANT EL 8 DE MARÇ

Volem ser les protagonistes del nostre futur

Ha passat més d’un quart de segle des de la recuperació de la democràcia i l’aprovació de la Constitució que contempla el ple reconeixement de la igualtat davant la llei de dones i homes i que va suposar, sens dubte, un pas important i decisiu; però que el transcurs del temps ha demostrat insuficient. La violència contra les dones; la falta d’autonomia econòmica causada per la discriminació salarial, la desocupació o l’ocupació en precari; d’injust repartiment de les responsabilitats domèstiques; la infrarrepresentació en els espais de presa de decisions, que permeten que siga possible que les coses canvien; la poca atenció que demostren els poders públics a la situació de les dones; posa en evidència que la igualtat real és encara una assignatura pendent. Per tant, és urgent l’elaboració de normes capaces de produir el canvi social necessari perquè les dones podem viure en igualtat de drets i llibertats.
Estem en situació de constatar que, després de quasi tres dècades de camí democràtic, no sols són necessàries modificacions en l’aspecte jurídic, és necessari també, la modificació de les estructures socials, polítiques, econòmiques i culturals que han produït la discriminació i l’exclusió de la dona. Cada vegada més s’evidencia com imprescindible el reconeixement dels drets que històricament se’ns han negat, valorant la lluita i les aportacions que individual o/i col·lectivament, des del Moviment Feminista, s’han portat acabe en pro de la igualtat de drets.
No és possible que les dones deleguem permanentment la nostra representació. Les noves lleis o reformes legislatives han de donar veu i representació a les dones, les associacions, les xarxes que hem anat teixint al llarg d’aquestes dècades, han de ser, per dret propi, les nostres interlocutores amb els poders públics. En aquest sentit les feministes d'EUPV hem proposat i defensat que la futura Llei per a la igualtat efectiva entre dones i homes, concrete terminis per a la constitució de Consell Estatal de la Dona, amb caràcter autònom, participatiu, representatiu de les associacions de dones i del pluralisme territorial, amb personalitat jurídica i consignació pressupostària suficient per a poder complir els seus objectius.
Respecte a la reforma de la Llei Electoral EUPV, en la seua aposta per la feminització de la política, ha resolt la qüestió redactant en els seus estatuts que les llistes de candidates i candidats, tant als òrgans de direcció com a les institucions, han d’estar composades per, almenys, el 50% de dones en trams de dos. Una formula senzilla de la que es pot prendre nota.
Acostumades com estem que després d’una reivindicació aconseguida s’amaguen noves trampes que ens acosten a nous mecanisme de marginació, submissió i discriminació, no estem disposades que l’assumpció de nous nivells de participació es convertisca en una nova “formalitat” sense contingut real. Estem convençudes que qualsevol canvi legislatiu només implicarà un avanç si va acompanyat de la coresponsabilitat en les tasques domèstiques, del reconeixement de l’autonomia personal i d’un canvi profund dels valors socials que han donat lloc a la configuració de rols i estereotips de dones i homes.
Les feministes d'EUPV, esperem una legislació valenta, sense titubejos. Molt ens temem que, una vegada més, els arguments en contra de la igualtat o de la participació poden tenir un missatge semblant al dels debats produïts pel reconeixement del vot femení a Espanya, durant el govern de la IIª República. Tinguem memòria, les dones hem de ser les protagonistes del nostre futur.

Glòria Marcos i Pilar Blasco Adrián

EL PP Valencià UTILITZA EL CAS DE JUANA PER TAPAR LES SEUS MISÈRIES

EL PP VALENCIÀ “TRACTA D’AMAGAR LES SEUES MISÈRIES I DESASTRES DOMÈSTICS AMB LA POLÈMICA DE JUANA CHAOS”

La candidata de Compromís creu “patètic” que el Consell gaste el tema del terrorisme per a continuar la “política de confrontació” amb el govern central

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha acusat el PP valencià de “sumar-se a la histèria en cadena provocada des del populars pel tema de De Juana Chaos, una maniobra que, en clau valenciana, té l’únic objectiu de tractar d’amagar les seues misèries i desastres domèstics, que en són molts i molt variats”.

“Ja hem vist al PP fer pinya per aquest tema i a membres del Consell emprant la política antiterrorista en una estratègia patètica per continuar la confrontació amb el govern central a qualsevol preu, per qualsevol motiu i per qualsevol tema”, va explicar.

Marcos, a continuació, va deixar clar que tot això “demostra que el PP no té una altra política que la confrontació, però si pensa que els ciutadans i ciutadanes van a oblidar-se de sobte de la corrupció, el malbaratament de recursos, la prepotència, la manipulació de Canal 9 o de la destrossa ecològica estan molt equivocats”.

“En tot cas”, afegí, “l’intent de tapar totes aquestes qüestions amb el terrorisme és tan evident i tan barroer que està condemnat al fracàs”.

domingo, marzo 04, 2007

EL PP NO PUEDE DESCALIFICAR A LOS EUROPARLAMENTARIOS

LOS PROMOTORES SON LOS RESPONSABLES DEL DESCONTROL URBANÍSTICO “EN COMPLICIDAD CON EL CONSELL DEL PP”

La candidata de Compromís califica las críticas a la visita de los eurodiputados de “rabietas por el miedo a que cierre el grifo de la especulación salvaje”

La coordinadora de Esquerra Unida i candidata a la presidencia de la Generalitat de Comprimís pel País Valencià, Glòria Marcos, ha criticado esta mañana las críticas del Consell y de los representantes de los promotores urbanísticos a la visita de los eurodiputados, una serie de objeciones que la dirigente de izquierdas atribuyó al “nerviosismo infinito que produce en algunos sectores el estar en el punto de mira de Europa por nuestro desastre urbanístico”.

Marcos les recordó a los promotores que son los responsables “del desastre urbanístico que hemos padecido en los últimos años contando evidentemente con la complicidad directa y el aliento del Consell del Partido Popular y la irresponsabilidad de numerosos ayuntamientos”. “Ésta es la situación: nuestros problemas no los ha generado el Parlamento Europeo, ni la Unión Europea ni ningún agente externo al que tirarle la culpa, como le gusta hacer a la derecha. Los responsables de esta situación están aquí, en el País Valenciano”.

La candidata de Comprimís fue más allá y achacó las críticas “falaces” del Consell y los empresarios a las “rabietas por el miedo a que se cierre el grifo de la especulación salvaje”. “Estas visitas no son las que generan problemas en la economía valenciana, como quieren hacer ver algunos, ni son pachangas: sirven para que los desalmados que están al frente del poder político y económico en este país no culminen su proyecto de destrucción”.

CAMPS NO POT AMAGAR LES SEUES RESPONSABILITATS

CAMPS VOL “AMAGAR SOTA LA CATIFA” A LES VÍCTIMES DE L’ACCIDENT DE METRO

La candidata de Compromís diu que el tracte als afectats “és indigne d’un president de la Generalitat” i diu que no es pot amagar de les seues responsabilitats

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha acusat el president de la Generalitat, Francisco Camps, de voler “amagar sota la catifa” a les víctimes de l’accident de la línia 1 del metro “per haver fet d’amagat l’encontre amb les mateixes”.

Marcos va considerar “indigne d’un president de la Generalitat” el tracte a les víctimes. “Primer, l’actitud de no voler acceptar l’evident responsabilitat del Consell en l’accident, soterrant el tema amb la visita del Papa i, després, amb la resistència inacceptable a rebre als afectats”.

“I ara”, va afegir, “els hi fa una tancada, una trampa de mal gust, per entrevistar-se amb les víctimes d’amagat, de forma avergonyida, sense voler assumir les responsabilitats del càrrec que són atendre als damnificats estiguen o no en sintonia amb el Consell. El que es demostra amb tot açò és que el PP té moltes coses que ocultar i molta culpa en un accident gravíssim”.

Finalment, Marcos va assenyalar que Camps “no pot amagar-se de les seues responsabilitats i el que quedarà per a la posteritat, com a símbol, va ser una setmana on es gastaren milions d’euros en la visita del Papa i es produïa un accident que es podria haver evitat amb una inversió mínima en seguretat. D’això Camps no va a poder amagar-se per moltes trampes que li faça a les víctimes”.