miércoles, marzo 21, 2007

FERRACORRIILS POSA TRAVES A LA INVESTIGACIÓ DE L’EXPERT

Una nova majoria a Les Corts reobrirà la investigació sobre l’accident del metroque l’arxiu judicial pretén tancar Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) no va facilitar tota la informació disponible a l’expert encarregat de presentar l’informe sobre les causes de l’accident pel que fa als antecedents de descarrilament de la unitat sinistrada i a l’estat del sistema de frenat. Un fet que demostra que el Consell continua intentant amagar la veritat com ve fentdes del 3 de juliol. En aquestes condicions haguera estat més prudent continuar amb la instrucció judicial fins comprovar tots els extrems de les causes que van concórrer en el fatídic sinistre . Una nova majoria a Les CortsValencianes reprendrà la investigació que el Partit Popular va pretendretancar, amb la seua majoria absoluta, en 4 sessions de la comissió d’investigació al mes d’agost i que ara la jutge ha arxivat sense obrir nous anàlisis que a nosaltres ens semblen imprescindibles”. No pararem fins comprovar si un sistema de balisses de reducció de velocitat i frenat automàtic com el quehi ha a qualsevol tren suburbà del món haguera evitat la mort de les 43 víctimes. Aquesta pregunta no pot continuar sense resposta i, menys encara, les responsabilitats, com a mínim polítiques, que se’n deriven. Esquerra Unida es dirigirà en breu a l’associació de víctimes del sinistre del metro per tal de traslladar-los la solidaritat en un moment especialment crític per a ells i la ferma convicció que no quedar animpunes les negligències dels responsables tècnics i polítics. Una investigació en profunditat haguera tingut en compte l’alta sinistralitat de la línia 1 del metro de València, per sobre de la resta de trens semblants de tot l’estat, i, sobre tot, el precedent de l’accident de Picanya en circumstàncies semblants.Es evident que la línia 1 del metro de València, en el moment del’accident, suportava la pressió d’un suburbà del segle XXI amb sistemes de seguretat molt desfasats i això és culpa de les prioritats inversores del Consell que prefereix destinar els diners públics a fastos propis d’un circ.

EXIGIM UN PLA DE MESURES CONCRETES PER A RECUPERAR LA RENDA AGRÀRIA PER ALS CAMPEROLS VALENCIANS

Malgrat els intents d’ocultació per part delgovern valencià, en els últims anys s’ha produït un afonament de la renda agrària que posa en perill el futur de l’agricultura valenciana, a l’hora que s’ha potenciar la proliferació d’un nivell de vida que perjudica greument la conservació del medi ambient. El Consell no pot fugir de les seues responsabilitats i ha de realitzar de manera urgent un pla de mesures concretes que ajudendirectament als valencians i valencianes que viuen i treballen al camp. El govern valencià té l’obligacióde prendre mesures que contribuisquen a la recuperació de la renda agrària en lloc de premiar als grans propietaris i als especuladors que volenutilitzar la ruïna dels camperols per enriquir-se. Exigim al Consell l’adopció de polítiques concretes a favor delscamperols. Per a això, instem al govern de Camps a seguir l’exemple de Catalunya i concedir subvencions que ajuden apal•liar la crisi citrícola que pateix el camp valencià, com ara lacompensació als agricultors que no han pogut vendre la fruita per evitarla proliferació de la mosca. EL govern deu de deixar de malbaratar els diners públics en campanyes publicitàries i demostre el seusuport a l’agricultura valenciana mitjançant ajudes directes que milloren la renda dels treballadors i treballadores del camp.

MARCOS CRITICA QUE CAMPS CONFONGA LA GENERALITAT DEL S. XXI AMB UNA CORT DEL S. XVIII

Amb elPartit Popular l’administració autonòmica s’ha convertit en el mecenes dereis i papes.
Francisco Camps confon la Generalitat del segle XXI amb una Cort del segle XVIII on la jerarquia catòlica i la monarquia estan per sobre de les necessitats de la ciutadania. L’administració autonòmica s’ha convertit en el mecenes dereis i papes sota el govern de la dreta més reaccionària i retrògrada. A hores d’ara encara no sabem que ens va costar atotes les valencianes i valencians de les nostres butxaques el capritx delgovern del PP amb la visita de Ratzinger i comencen a eixir a la llum lesdespeses sumptuoses més descabellades.La Generalitat és la institució que representa a tot el poble valencià però, com podem comprovar està al serveis de l’aristocràcia i del Vaticà,de fet la coordinadora de la formació d’esquerres considera que Camps hauria de pagar de la seua butxaca els retrats que li fan il·lusió ideixar-se de gastar-se els diners de la sanitat i de l’educació enqüestions absurdes i fora de lloc. El concepte de la democràcia que té el Partit Popular no coincideix en absolut amb el de la majoria, ni amb el de cap diccionari ni tractat polític. El govern valencià hauria de retre homenatge als ciutadans i a les ciutadanes i no ales institucions medievals que desgraciadament continuen vigents. Camps demostra que no estem davant d’un govern al servei del poble, encara no s’ha atrevit a reunir-se públicamentamb les víctimes del sinistre del metro perquè el PP governa des del nacional-catolicisme sustentat en l’hagiografia a monarques i pontífex

martes, marzo 20, 2007

Evitem el tall de TV3

"ÉS INADMISSIBLE QUE EL GOVERN MIRE CAP A UNA BANDA DAVANT L'ATACA LA CULTURA QUE SUPOSA EL TALL DE TV3"La coordinadora d'Esquerra Unida i candidata a la presidència de laGeneralitat, Glòria Marcos, ha reprovat hui la decisió del Consell de tallar les emissions de TV3 i ha denunciat que "el govern central no pot mirar cap a una altra banda mentre el PP tanca els repetidors de TV3 al País Valencià". En este sentit, Marcos assegura que "no es tracta d'una qüestió administrativa, sinó de decisió política, i en cap cas és raonable ni admissible que el govern es mantinga al marge davant un atac a la cultura com aquest".La candidata de Compromís critica que "el govern valencià es nega a pactar la reciprocitat amb Catalunya i aposta per atacar la unitat de la llengua i a contentar així la seua extrema dreta". Marcos considera que la decisió del Consell de tallar les emissions de TV3 "suposa fer un ullet als grups que donen alé a la crispació al voltant de la llengua".La candidata d'esquerres acusa el PP de voler fer campanya electoral "amb una única televisió, Radio Televisió Valenciana". En esta línia, Marcos preveu que "després del desmantellament de Radio Televisió Espanyola alPaís Valencià, és d'esperar que el Consell avance en la clausura de TV3 i faça tot el possible per tancar altres televisions que li puguen resultarmolestes d'ací a les eleccions. En canvi -conclou Glòria Marcos- fan la vista grossa davant les televisions il.legals que corresponen als seus interessos partidistes".