sábado, marzo 17, 2007

Aigua i Moratoria en el PV

EL PROBLEMA DE L’AIGUA I LA SEQUERA “NO SE SOLUCIONARÀ SENSE MORATÒRIA URBANÍSTICA”

La candidata de Compromís, Glòria Marcos, adverteix que el problema de manca d’aigua és “estructural” i “qualsevol iniciativa és inútil sense controlar primer la demanda”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha advertit aquest matí que el problema de l’aigua i les conseqüències de la sequera “no se solucionaran sense una moratòria urbanística i sense mesures per limitar el creixement i repensar un territori sostenible”.
“Tenim un problema greu de sobreexplotació dels nostres rius i una manca d’aigua que ja és estructural i, davant d’això, la solució no és transvasar recursos ni confiar en una construcció masiva de dessaladores. Ara mateix, qualsevol iniciativa és inútil sense controlar primer la demanda i això passa, inevitablement, per una moratòria urbanística que atura l’actual presentació indiscriminada de PAI’s”, va explicar.

“A més d’això s’ha de fer una planificació acurada dels recursos disponibles i dels que podem obtenir impulsant una política de veritat d’estalvi i reutilització i, a partir d’eixe moment, fer una planificació del territori que siga sostenible en el temps”, va dir.

“L’actual deriva condueix al desastre perquè ni els transvasaments ni els programes masius de dessalació ataquen a la rel del problema: la generació d’una demanda excessiva de recursos hídrics que no tenim i que no anem a tindre en el futur donat els canvis en el clima”, va concloure la candidata.

No hay comentarios: