lunes, abril 02, 2007

SOBRE LA RETIRADA DE VICTOR CAMPOS

La decisió del vicrepresident del Consell, Víctor Campos, de comunicar l’abandonament de la política a pocs de les eleccions en el sentit de qualificar aquesta iniciativa com un possible indicador del procés de descomposició del fabrisme i del Partit Popular.
Aquestes coses requereixen d’una dosi important de prudència, però sols un problema molt gran de salut d’ell o d’algun familiar justificarien les explicacions i la decisió del conseller. Si no és així, la lectura política és inevitable perquè estem parlant d’una de les figures més importants del Consell, la mà dreta de Francisco Camps i l’extensió al govern autonòmic del líder del PP a Castelló Carlos Fabra.

De no ser un problema personal molt greu, que esperem que no siga així, la interpretació que s’estan produint fissures a la si del fabrisme i del PP de Castelló és imparable. Es tracta del tipus de crisis i moviments que anuncien, per una banda, que el PP està interioritzant que pot perdre les eleccions i, per una altra, que podríem estar a les portes d’importants decisions judicials amb conseqüències indesitjables per al fabrisme i per al PP en el seu conjunt, un partit que ha fet pinya amb Fabra i que haurà de carregar amb les responsabilitats polítiques.

No hay comentarios: