domingo, noviembre 13, 2005

Al voltant del que va passar al CampNou

Els successos del Camp Nou en el partit Barça-Osasuna han desencadenat una nova ofensiva del PP al PV per a intentar criminalitzar als defensors de la unitat de la llengua. Gonzalez Pons, en nom del govern de la Generalitat, va realitzar unes declaracions inqualificables, comparant la defensa del català com a llengua pròpia “dels Països Catalans” a l'annexió nazi de Polònia i Àustria. Amb un llenguatge tremendista i una calculada dramatització de l'acte del Correllengua, des del PP, s'intenta reeditar la batalla de València utilitzant en aquest cas al món de l'esport. Sembla mentida que intenten utilitzar l'acte del Camp Nou per a realitzar mocions o propostes de canvis legislatius als ajuntaments, a les diputacions, en les Corts Valencianes… amb l'aparent finalitat d'allunyar l'esport de la utilització política, quan el govern valencià practica habitualment el que diu repudiar.
Haurem de recordar el famós “Agua para todos” durant els partits del València CF i l'intent de manipulació d'altres equips esportius. Una vegada més el PP amb el victimisme intenta silenciar i ocultar els problemes reals del PV.
Des d'EUPV creiem que, davant la situació que s'ha generat, és necessari donar la cara i no amagar-se per por a la dreta cavernícola que ens governa i que nega irracionalment la unitat de la llengua catalana, amb això l'única cosa que aconseguirem és que, una vegada més, la dreta vaja guanyant terreny i criminalitzant la defensa de les idees i les opinions que no li agraden, encara que com, en aquest cas, es tracte de la unitat de la llengua, fet reconegut, per la comunitat científica, la romanística internacional i fins i tot pel Tribunal Constitucional que en 7 sentències ha reconegut la unitat de la llengua catalana.

No hay comentarios: