sábado, mayo 12, 2007

LA CONCERTACIÓ DEL BATXILLERAT NO ÉS IRREVERSIBLE I ESQUERRA UNIDA ÉS LA GARANTIA DE LA SEUA ANUL•LACIÓ

Considerem que l’ordre de concertació de l’educació de batxillerat suposa un atac intolerable a l’educació privada, l’enèsim per part del govern autonòmicdel Partit Popular.

Els successius governs del PP s’han dedicat sistemàticament a afavorir el negoci de la patronal de l’educació privada revertint l’equilibre entre pública i privada en favor d’aquest últim en els trams d’educació obligatòria. Ara, quan el negoci de la primària i de l’Ensenyament Secundari Obligatori comença a esgotar-se obrin la porta a la concertació del batxillerat per seguir beneficiant els interessos crematístics dels seus amics. A l’igual que estan fent amb l’educació superior robant-li les titulacions a les universitats públiques per adjudicar-les a la universitat privada”.

El fet que anuncien la mesura el primer dia de campanya és una mostra més del nerviosisme de la dreta que veu cada dia més de prop la seua derrota i de la seua voluntat per deixar una hipoteca insuportable al País Valencià però advertim que la situació no és irreversible i que el Compromís i Esquerra Unida són la garantia que es revoque l’ordre de concertació.

La dreta porta més d’una dècada minvant les inversions als Instituts d’Educació Secundària en general i al Batxillerat en particular: es multipliquen els barracons, falten centres docents, no s’autoritzen modalitats de batxiller als IES sense cap tipus de justificació i es suprimeixen alguns grups de batxiller als instituts

I ara es desviaran els recursos de l’educació pública a la privada sense cap tipus de justificació per raons d’escolararització, només per tal de beneficiar a la patronal de l’ensenyament privat

De la mateixa manera, la poca voluntat dels centres privats també marginarà l’ensenyament en valencià i potenciarà l’intrusisme de la religió en l’ensenyament.

No hay comentarios: