sábado, mayo 12, 2007

FÓRMULA 1

l’escàndol sense precedents que suposa que un poder econòmic, el que siga, tracte de condicionar el resultat d’unes eleccions, en referència a les manifestacions d’ahir del mandatari de la Fórmula 1. En tot cas, si el xantatge és escollir entre un circuit urbà de velocitat o uns serveis públics de qualitat, els ciutadans ho tindran clar. La ciutadania no és tan ximple i no es deixa influenciar d’aquesta manera.

Considere que la despesa econòmica que haurà d’aportar la Generalitat pel circuit urbà de Fórmula 1 és una barbaritat. Recordem que als 26 milions de cànon anual s’ha d’afegir també cada any entre 15 i 20 milions anuals pel muntatge del circuit, segons han explicat els experts, i les grans inversions en infraestructures per adequar la zona de competició: per contra els ingressos no estan ni molt menys assegurats i si la societat creada no veu compensada la seua inversió serà l’administració qui haurà de fer front perquè el contracte es pretén signar entre la Generalitat i l’amo de la Fórmula 1.

La solució més raonable és que la competició es celebre al circuit de Xest, que també va costar molts diners i ara s’infrautilitza aquesta inversió. Però això suposaria menys obres que adjudicar i menys serveis que contractar i, per tant, menys diners a repartir entre els de sempre, els amics del Partit Popular. L’alternativa del circuit de Xest és més rendible econòmicament, més segura i menys molesta però els Agag, Roig i companyia no obtindrien tants beneficis .

Per a la candidata d’esquerres a la presidència de la Generalitat es tracta “d’un nou exemple de la política de fastos i malbaratament que ha regit l’acció de govern del Partit Popular als darrers 12 anys, una hipoteca que no es pot assumir perquè abunda en el forat sense fons de les arques públiques.

Per dir-ho de manera gràfica, és imprescindible triar entre el circuit urbà i uns serveis públics de qualitat. La visita del Papa o la copa de l’Amèrica s’estan menjant els recursos de la sanitat pública i el País Valencià es troba a la cua de l’Estat en llits per hospitals, 1’9 cada 1.000 habitants per 3 de mitjana. I els projectes ruïnosos de Terra Mítica, la Ciutat de la Llum o Mundo Ilusión tenen l’educació pública reclosa en vora 1.000 barracons, un altre record del que no poden sentir-nos gens orgullosos.

La política circense del PP té els dies contats, concretament dos setmanes, perquè Esquerra Unida i Compromís capgiraran les prioritats en benefici de les necessitats de la ciutadania i en detriment dels negocis i ‘pelotazos’ dels de sempre.

L’anunci de Camps sobre la Fórmula 1 com un nou intent d’alçar una cortina de fum per desviar l’atenció sobre la corrupció i l’especulació urbanística patrocinada per la Generalitat que han estat les senyes d’identitat del seu govern.

No hay comentarios: