sábado, mayo 12, 2007

SOBRE LES ENQUESTES

Les darreres enquestes sobre les possibilitats de canvi polític i els resultats concrets de la coalició per la que em presente no estan recollint la mobilització de l’esquerra que hem generat amb el Compromís i la il·lusió de milers i milers de persones i centenars de col·lectius amb els quals estem tenint contacte a la campanya i la precampanya. La sensació d’aquests mesos de treball intens és que la ciutadania vol un canvi en profunditat i unes altres formes de fer política, i això ens ho estan dient.

A més, el Compromís està sent un catalitzador que no sols il·lusiona als votants habituals d’Esquerra Unida, Bloc i la resta de forces del Compromís, sinó que està atraient als joves i als sectors d’esquerres que normalment opten per l’abstenció. Per tot això, amb totes les prevencions i sense cap ànim de triomfalisme, tenim la percepció que Compromís va a tindre uns excel·lents resultats i que això, sumat a uns altres factors, va a ser decisiu per al canvi polític.

A més a més, hi ha sondejos previs que apuntaven cap al canvi i el que ha passat en els darrers mesos i setmanes no pot significar més que un desgast encara major del Partit Popular. De fet, a les enquestes que estem veien els darrers dies falten per computar els efectes devastadors del xantatge de la Fórmula 1, la manipulació dels censos o la censura a la pel·lícula Ja en tenim prou.

En tot cas, advertim als possibles abstencionistes d’esquerra que detecten els sondejos que facen la reflexió sincera i acurada del que pot significar per al País Valencià quatre anys més de govern del PP.

No hay comentarios: