martes, febrero 27, 2007

DE NOU L'AUTORITARISME DEL PP

ES “PREPOTENT I ANTIDEMOCRÀTIC” MODIFICAR LA LLEI DE GOVERN VALENCIÀ PEL PROCEDIMENT DE LECTURA ÚNICA

La candidata de Compromís, Glòria Marcos, diu que el PP “assumeix uns riscos extraordinaris” i alerta que “s’ha tancat la porta a qualsevol tipus de diàleg”

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i candidata a la presidència de la Generalitat de Compromís, Glòria Marcos, ha criticat durament aquest matí la decisió del Consell de tramitar el projecte de llei de modificació de la llei de Govern Valencià pel procediment de lectura única, el que suposa en la pràctica que els grups de l’oposició no podran presentar esmenes al text.

Marcos va qualificar aquesta actitud de “prepotent i antidemocràtica” i ho va definir com “el resum perfecte a una legislatura, la de Francisco Camps, caracteritzada per l’autoritarisme, el rodillo parlamentari i les imposicions”.

La dirigent d’esquerres, al mateix temps, va advertir que a més d’haver optat per una via “clarament antidemocràtica el Consell ens està sotmetent a tots a uns riscos extraordinaris les properes eleccions i a una situació extrema d’inseguretat jurídica”.

“S’ha optat pel procediment de la imposició per aconseguir el que sembla la única inquietud del PP, augmentar el número de diputats, i després atorgar a Camps una sèrie de potestats presidencialistes. Això en comptes d’obrir una negociació i tancar una necessitat urgent com és la pactar una llei electoral que tanque la incertesa respecte de la convocatòria de les properes eleccions autonòmiques”, va afegir, i va deixar clar que “s’ha tancat la porta a qualsevol tipus de diàleg”.

Marcos, finalment, va assenyalar que “mesures com aquesta demostren els nervis del Consell i posen de manifest que ens trobem davant el final d’un cicle”. “El PP ha de saber que no pot continuar fent determinades coses sense que els ciutadans prenguen nota i, afortunadament, ho estan fent”.

No hay comentarios: