domingo, mayo 13, 2007

EL PV DEU LIDERAR UNA XARXA CONTRA EL CANVI CLIMÂTIC

CAL PROPOSAR QUE EL PAÍS VALENCIÀ LIDERE UNA XARXA DE REGIONS MEDITERRÀNIES CONTRA EL CO2

La candidata de Compromís considera la lluita contra el canvi climàtic “hauria de ser de les prioritats principals de qualsevol govern” i llença una sèrie de propostes per reduir les emissions

La coordinadora de Esquerra Unida y candidata a la presidència del Compromís, Glòria Marcos, ha proposat que el País Valencià lidere una “xarxa de regions mediterrànies contra el CO2, donat que aquesta zona d’Europa és la més exposada als efectes negatius del canvi climàtic”. De fet, per a la candidata, la lluita contra les emissions de CO2 a l’atmosfera “hauria de ser una de les principals prioritats de qualsevol govern i aquesta serà una de les nostres apostes si tenim capacitat d’incidir en el proper Consell de la Generalitat”, ha explicat aquest matí en un míting celebrat a Vinaròs.

“En tot cas, aquest és un tema global, que necessita de la col·laboració de diferents territoris i institucions i per això pensem que les regions de l’Europa mediterrània, les més exposades a les conseqüències negatives del canvi climàtic, han de donar un primer pas en eixe sentit”.

Així, Marcos va destacar que per a Esquerra Unida “aquest és un punt cabdal que es tradueix en una sèrie de propostes com ara generar un País Valencià més habitable i sostenible i en polítiques concretes per garantir el compliment del protocol de Kyoto promovent les energies netes, l’estalvi dels recursos o la gestió de l’oferta”.

En eixa línia, la dirigent d’esquerres va considerar cabdal l’elaboració d’una Agenda 21 per al País Valencià, amb la concreció de plans de sostenibilitat municipals i comarcals amb objectius com ara la “pacificació del trànsit de les nostres ciutats millorant l’extensió dels transports públics i afavorint el sistemes de transport menys contaminants i malbaratadors d’energia”. “Per afavorir això, es crearan entitats de coordinació del transport metropolità i transports adaptats a persones amb mobilitat reduïda”.

Marcos va citar la proposta que de forma alternativa a les línies d’alta velocitat “s’hauran de potenciar i ampliar les xarxes ferroviàries regionals i metropolitanes i conveniar amb la xarxa estatal la prestació de serveis i la interconnexió de les diverses modalitats de transport públic: autobús urbà i interurbà, tren estatal i de la Generalitat, metro i tranvia”. En aquest apartat també es proposa la implantació de plans de vials no motoritzats i el transport urbà “amb energia menys contaminant, com ara els biocombustibles”.

La candidata de Compromís va alertar que aquestes iniciatives “s’han d’acompanyar també d’una estratègia energètica de transició cap a models sostenibles de producció i consum energètics amb l’elaboració d’un Pla Energètic Valencià basat en les energies renovables, l’eficiència i l’estalvi energètic i mesures per reduir l’emissió de gasos que provoquen el canvi climàtic”. Entre les energies a potenciar, Marcos va citar l’energia solar fotovoltaica, termosolar, geotèrmica, de biomasa, biogas i eòlica, “amb una especial cura per a que la ubicació dels parcs eòlics es faça amb criteris racionals i d’idoneïtat ecològica”.

1 comentario:

Anónimo dijo...

VIVA ESPAÑA!!!GORDA!!!DEFIENDE A TUS VERDAEROS COLORES!!!ORGULLOSO DE SER ESPAÑOL!!!LOS ESPAÑOLES PRIMERO!!!