sábado, mayo 12, 2007

FÓRMULA 1

l’escàndol sense precedents que suposa que un poder econòmic, el que siga, tracte de condicionar el resultat d’unes eleccions, en referència a les manifestacions d’ahir del mandatari de la Fórmula 1. En tot cas, si el xantatge és escollir entre un circuit urbà de velocitat o uns serveis públics de qualitat, els ciutadans ho tindran clar. La ciutadania no és tan ximple i no es deixa influenciar d’aquesta manera.

Considere que la despesa econòmica que haurà d’aportar la Generalitat pel circuit urbà de Fórmula 1 és una barbaritat. Recordem que als 26 milions de cànon anual s’ha d’afegir també cada any entre 15 i 20 milions anuals pel muntatge del circuit, segons han explicat els experts, i les grans inversions en infraestructures per adequar la zona de competició: per contra els ingressos no estan ni molt menys assegurats i si la societat creada no veu compensada la seua inversió serà l’administració qui haurà de fer front perquè el contracte es pretén signar entre la Generalitat i l’amo de la Fórmula 1.

La solució més raonable és que la competició es celebre al circuit de Xest, que també va costar molts diners i ara s’infrautilitza aquesta inversió. Però això suposaria menys obres que adjudicar i menys serveis que contractar i, per tant, menys diners a repartir entre els de sempre, els amics del Partit Popular. L’alternativa del circuit de Xest és més rendible econòmicament, més segura i menys molesta però els Agag, Roig i companyia no obtindrien tants beneficis .

Per a la candidata d’esquerres a la presidència de la Generalitat es tracta “d’un nou exemple de la política de fastos i malbaratament que ha regit l’acció de govern del Partit Popular als darrers 12 anys, una hipoteca que no es pot assumir perquè abunda en el forat sense fons de les arques públiques.

Per dir-ho de manera gràfica, és imprescindible triar entre el circuit urbà i uns serveis públics de qualitat. La visita del Papa o la copa de l’Amèrica s’estan menjant els recursos de la sanitat pública i el País Valencià es troba a la cua de l’Estat en llits per hospitals, 1’9 cada 1.000 habitants per 3 de mitjana. I els projectes ruïnosos de Terra Mítica, la Ciutat de la Llum o Mundo Ilusión tenen l’educació pública reclosa en vora 1.000 barracons, un altre record del que no poden sentir-nos gens orgullosos.

La política circense del PP té els dies contats, concretament dos setmanes, perquè Esquerra Unida i Compromís capgiraran les prioritats en benefici de les necessitats de la ciutadania i en detriment dels negocis i ‘pelotazos’ dels de sempre.

L’anunci de Camps sobre la Fórmula 1 com un nou intent d’alçar una cortina de fum per desviar l’atenció sobre la corrupció i l’especulació urbanística patrocinada per la Generalitat que han estat les senyes d’identitat del seu govern.

SOBRE LES ENQUESTES

Les darreres enquestes sobre les possibilitats de canvi polític i els resultats concrets de la coalició per la que em presente no estan recollint la mobilització de l’esquerra que hem generat amb el Compromís i la il·lusió de milers i milers de persones i centenars de col·lectius amb els quals estem tenint contacte a la campanya i la precampanya. La sensació d’aquests mesos de treball intens és que la ciutadania vol un canvi en profunditat i unes altres formes de fer política, i això ens ho estan dient.

A més, el Compromís està sent un catalitzador que no sols il·lusiona als votants habituals d’Esquerra Unida, Bloc i la resta de forces del Compromís, sinó que està atraient als joves i als sectors d’esquerres que normalment opten per l’abstenció. Per tot això, amb totes les prevencions i sense cap ànim de triomfalisme, tenim la percepció que Compromís va a tindre uns excel·lents resultats i que això, sumat a uns altres factors, va a ser decisiu per al canvi polític.

A més a més, hi ha sondejos previs que apuntaven cap al canvi i el que ha passat en els darrers mesos i setmanes no pot significar més que un desgast encara major del Partit Popular. De fet, a les enquestes que estem veien els darrers dies falten per computar els efectes devastadors del xantatge de la Fórmula 1, la manipulació dels censos o la censura a la pel·lícula Ja en tenim prou.

En tot cas, advertim als possibles abstencionistes d’esquerra que detecten els sondejos que facen la reflexió sincera i acurada del que pot significar per al País Valencià quatre anys més de govern del PP.

LA CONCERTACIÓ DEL BATXILLERAT NO ÉS IRREVERSIBLE I ESQUERRA UNIDA ÉS LA GARANTIA DE LA SEUA ANUL•LACIÓ

Considerem que l’ordre de concertació de l’educació de batxillerat suposa un atac intolerable a l’educació privada, l’enèsim per part del govern autonòmicdel Partit Popular.

Els successius governs del PP s’han dedicat sistemàticament a afavorir el negoci de la patronal de l’educació privada revertint l’equilibre entre pública i privada en favor d’aquest últim en els trams d’educació obligatòria. Ara, quan el negoci de la primària i de l’Ensenyament Secundari Obligatori comença a esgotar-se obrin la porta a la concertació del batxillerat per seguir beneficiant els interessos crematístics dels seus amics. A l’igual que estan fent amb l’educació superior robant-li les titulacions a les universitats públiques per adjudicar-les a la universitat privada”.

El fet que anuncien la mesura el primer dia de campanya és una mostra més del nerviosisme de la dreta que veu cada dia més de prop la seua derrota i de la seua voluntat per deixar una hipoteca insuportable al País Valencià però advertim que la situació no és irreversible i que el Compromís i Esquerra Unida són la garantia que es revoque l’ordre de concertació.

La dreta porta més d’una dècada minvant les inversions als Instituts d’Educació Secundària en general i al Batxillerat en particular: es multipliquen els barracons, falten centres docents, no s’autoritzen modalitats de batxiller als IES sense cap tipus de justificació i es suprimeixen alguns grups de batxiller als instituts

I ara es desviaran els recursos de l’educació pública a la privada sense cap tipus de justificació per raons d’escolararització, només per tal de beneficiar a la patronal de l’ensenyament privat

De la mateixa manera, la poca voluntat dels centres privats també marginarà l’ensenyament en valencià i potenciarà l’intrusisme de la religió en l’ensenyament.